La începutul lunii martie, BIHOREANUL a arătat că, la fel ca acum 10 ani, reţeaua de canalizare a cartierului Orizont construit de afaceristul Călin Raita în Paleu nu ajunge în nicio staţie de epurare, aşa cum ar trebui, ci de fapt curge pe sub terenurile agricole ale oamenilor, "răsărind" la suprafaţă când conductele sunt obturate.

Comisarii Gărzii de Mediu Bihor au demarat un control şi au şi depistat hibele din zonă, dar ancheta se desfăşoară un pic îngreunat. Asta pentru că Raita nu a putut fi chemat să dea explicaţii, pe motiv că recent s-a întors din Dubai, iar comisarii de mediu n-au vrut să rişte să le aducă vreun virus prin birouri.

Bihorel a aflat însă că ancheta continuă oricum, chit că inspectorii sunt nevoiţi să aştepte ca Raita să le trimită electronic documentele, iar acesta pare că nu se grăbeşte. Mai cu seamă că la începutul acestui an, Raicris Construct, firma lui Raita, care administrează şi reţelele de apă şi canalizare din Orizont, a depus la Tribunalul Bihor o cerere de intrare în insolvenţă.

O fi ştiut fostul valutist că se împute treaba...