Amplasamentul fostului depozit de fier vechi din strada Oneştilor a fost transformat în spaţiu verde. Lucrările au fost executate de către o firmă privată, care urmează să încheie un contract de sponsorizare cu Primăria Oradea.

Potrivit unui comunicat al municipalităţii, amenajarea este compusă din zone acoperite cu gazon rulou în suprafaţă de 3.550 metri pătraţi şi circa 240 mp de insule de plante ornamentale perene şi arbuşti decorativi, acoperite cu pietriş.

Compania a folosit la realizarea spaţiului verde 180 metri cubi de pământ pentru gazon, 40 tone de piatră decorativă de culoar gri, circa 500 de plante perene şi arbuşti ornamentali, 27 de arbori din speciile acer, betula, plantus şi ginkgo. Cu ocazia lucrărilor a fost montat şi un sistem de irigaţii automatizat.

"Conform acordului de colaborare semnat între Municipiul Oradea şi agentul economic care şi-a asumat amenajarea şi întreţinerea spaţiului verde, acesta are obligaţia de a întreţine spaţiul respectiv pe o perioadă de 12 luni, cu posibilitatea prelungirii cu acordul părţilor", se mai menţionează în comunicatul Primăriei.