"Oradea donează o pâine", evenimentul care a avut loc marţi, în premieră în Oradea, a avut un impact pozitiv şi potrivit organizatorilor, mulţi orădeni au sărit în ajutor, făcând donaţii. 

În nişte cutii anume amplasate la Magazinul Crişul, Oradea Plaza şi Piaţa Rogerius, voluntarii care au iniţiat şi organizat acţiunea au lăsat 150 de pâini la dispoziţia celor care aveau nevoie de ele, dar nu îşi permiteau să le cumpere.

"Ne bucurăm că oamenii au răspuns pozitiv invitaţiei noastre. Pe lângă cele 150 de pâini pregătite în cele trei locaţii, bucuria trăită în acea zi trebuie împărtăşită. Acele cutii ba se goleau, ba se umpleau din minut în minut", au spus organizatorii, printr-un comunicat de presă transmis luni.

Alte pâini au fost apoi împărţite la un azil de bătrâni, din Episcopia, şi oamenilor fără adăpost găsiţi de voluntari în preajma conductelor de pe strada Shakespeare. "Am descoperit realitatea văzând acei oameni care pe fracţiune de secundă au desfăcut punga pâinii şi au început să mănânce înghiţind cu sughiţuri, deoarece în acea zi a fost prima lor bucată de pâine", se mai arată în comunicat.

Aşa cum au anunţat, organizatorii vor ca accest proiect să se desfăşoare lunar, inclusiv în satele din judeţ. Cei care doresc să se implice pot să trimită un mail la adresa oradeadoneazaopaine@yahoo.com sau pe pagina de Facebook "Oradea donează o pâine". Detalii despre evenimentul din februarie vor fi anunţate ulterior.