Medaliat cu aur la Olimpiada Internaţională de Informatică, beiuşanul Tamio Vesa Nakajima a încheiat primul an la Universitatea Oxford cu cea mai mare medie dintre studenţii informaticieni, 8,95, fiind ales totodată preşedintele Societăţii românilor de la Oxford.

Tânărul spune că la Oxford se dau note foarte mici, căci profesorii sunt stricţi. "A fost vorba de o muncă continuă şi asiduă", a precizat Tamio Vesa Vakajima pentru BIHOREANUL.

Fiul unui canadian cu rădăcini japoneze şi al unei românce din Beiuş, olimpicul se declară încântat de Anglia. "Îmi place faptul că e o ţară organizată şi curată. Sistemul lor universitar e foarte bun din punct de vedere academic", a povestit Tamio.

La Oxford, tânărul crescut în Beiuş se simte bine alături de colegi şi se bucură de chipsurile făcute în stil englezesc. Mulţi dintre colegii săi sunt români. "Cam jumătate din toţi informaticienii din anul întâi sunt români", a spsu studentul.

Tamio Vesa Nakajima a obţinut, în 2017, aur atât la Olimpiada de Informatică a Europei Centrale cât şi la Olimpiada Internaţională de Informatică desfăşurată la Teheran. A fost singurul concurent din lume laureat cu aur la ambele competiţii.

Pe deasupra, Tamio este pasionat de pian şi a început să compună partituri încă din gimnaziu. Tânărul a susţinut mai multe concerte, inclusiv pe scena Festivalului Naţional George Enescu.

Citeşte povestea lui Tamio, în articolul: Sclipitorul din Binş: Un adolescent din Beiuş este curtat de patru universităţi occidentale, inclusiv de Oxford