Un orădean de numai 21 de ani este cel mai tânăr câștigător al emisiunii-concurs "Chefi la cuțite" de la Antena 1. Bogdan Vandici, "șoricelul" cum i-a spus mentorul său, chef Florin Dumitrescu, a câștigat finala show-ului, difuzată marți seara, și a luat acasă 30.000 de euro.

"Nu contează că am trecut prin iad și am ieșit cu tălpile arse de acolo. Acum pot să plutesc pe un norișor", a spus Bogdan imediat după victorie.

Orădeanul l-a impresionat cu abilitățile sale pe chef Florin Dumitrescu, în a cărui echipă a concurat. "E un copil care merita să câștige. (...) Îl voi aprecia toată viața mea. E mare! Nu am plâns niciodată pentru un concurent, dar copilul ăsta m-a emoționat teribil", a spus acesta.

Tânărul bucătar a trecut de ultima semifinală gătind ardei umpluți într-un mod inedit. În finală, el s-a luptat cu două concurente din echipa lui chef Sorin Bontea. Cei trei finaliști și-au ales ajutoare din rândul concurenților eliminați și au gătit trei feluri de mâncare, starter, fel principal și desert, preparatele fiind jurizate de mai mulți bucătari recunoscuți de la restaurante din București și din țară.

După liceu, Bogdan a plecat la studii în Olanda, însă și-a dat seama curând că pasiunea lui este bucătăria. 

El a lucrat în restaurante din Olanda și Franța, dar s-a întors anul trecut în România, în urma unui eveniment tragic în familie. Mama lui Bogdan și-a pierdut viața, iar tânărul a vrut să fie aproape de tatăl și sora lui. În semifinală, Bogdan a avut parte de un moment deosebit, având ocazia să gătească alături de tatăl lui, care s-a arătat mândru de el.