Elevii Colegiului Tehnic Constantin Brâncuşi au organizat o colectă caritabilă de alimente în beneficiul oamenilor străzii şi familiilor sărace deservite de Cantina Socială a Asociaţiei Caritas Catolica din Oradea. 

Împreună, elevii au adunat aproximativ 214 kg de alimente constând în cartofi, ceapă, morcovi, varză, castraveţi, usturoi, gulii, ardei graşi, şi diferite fructe de sezon.

Acţiunea a avut loc în cadrul Săptămânii legumelor şi fructelor, organizată de Inspectoratul Şcolar Judeţean.

"Această acţiune s-a derulat printr-o informare a elevilor şi pe platforme online, dar şi prin metode clasice de informare cu ajutorul diriginţilor. Au fost două zile de colectare, fructele şi legumele s-au adunat la biblioteca şcolii. Fiecare elev în măsura posibilităţilor a putut cumpăra ori aduce de acasă ce a dorit, urmând ca alimentele colectate să fie transportate şi predate la sediul cantinei de către profesoara Roxana Ţiplea şi câţiva reprezentanţi ai elevilor în data de 23 noiembrie, joi", au transmit reprezentanţii Caritas Catolica. 

În colecta s-au implicat majoritatea elevilor din clasele IX–XII. "Am încercat să găsesc un beneficiar serios pe piaţă de care am auzit de ani de zile şi cu care am vrut de mult să colaborez. De aceea am ales Cantina Socială a Asociaţiei Caritas Catolica Ordaea ca şi unitate la care să donăm legumele şi fructele donate de elevii Colegiului Tehnic Constantin Brâncuşi", a spus declarat Roxana Ţiplea, profesor de ştiinţe socio-umane, responsabil cu activităţile de voluntariat din şcoală.

"Începând cu luna decembrie, doresc să iniţiez o altă campanie de colectare a alimentelor neperisabile tot în beneficiul Cantinei Sociale şi pentru azilul de bătrâni, şi de anul viitor să încercăm să fim o prezenţă cât mai constantă la servirea cantinei cu elevii şi profesorii doritori", a adăugat organizatoarea colectei.

Câţiva dintre voluntarii prezenţi la predare au decis să se implice şi în împărţirea mesei calde pentru nevoiaşii deserviţi de Cantina Socială. 

Cantina Socială a Asociaţiei Caritas Catolica Oradea deserveşte în prezent în jur de 200 de persoane, printre care oameni ai străzii, familii nevoiaşe dar şi rezidenţii a 2 cămine de bătrâni şi Internatul Social Caritas. Donaţiile de alimente sau băneşti reprezintă un ajutor imens pentru asigurarea continuităţii serviciului, în special în perioada de iarnă.

Donaţiile se pot preda în urma notificării prealabile la sediul cantinei (str. Spartacus 31/A) în timpul săptămânii între orele 8–15. Informaţii prin telefon: +40(0)359/427-777 sau e-mail: caritas.oradea@gmail.com.