Fostul fotbalist orădean Mihai Neşu se află zilele acestea în Olanda, unde fostul său club, FC Utrecht, i-a făcut o mare supriză, anunţând că donează o parte din încasările de pe urma meciului împotriva echipei Groningen către Fundaţia Mihai Neşu.

"E o mare surpriză pentru mine. Centrul nostru de reabilitare are întotdeauna nevoie de ajutor. Costurile sunt ridicate în fiecare an. Fundaţia se dezvoltă. Acum, în centru ajutăm 90 de copii. În 2015, aveam 30 de copii", a declarat Neşu pentru olandezii de la ad.nl.

Mai mult, joi seară, la meci, suporterii FC Utrecht au desfăşurat un steag imens al României pe care au imprimat portretul lui Neşu în semn de recunoştinţă faţă de fostul fostbalist. Toată coregrafia a fost urmărită din tribune chiar de "Bichon", care a fost impresionat de gestul olandezilor.

Steagul personalizat va fi adus şi la Oradea pentru meciul demonstrativ triunghiular care va avea loc pe 26 mai pe Stadionul Municipal "Iuliu Bodola". Banii adunaţi de pe urma biletelor – care încă se mai pot cumpăra de la Stadionul Municipal, de la Crişul Shopping Center şi ERA Park – vor fi folosiţi pentru tratamentele şi terapiile de care Mihai Neşu are nevoie.

În timpul vizitei în Olanda, Mihai Neşu a vorbit cu presa locală despre starea sa de sănătate.

"Braţul drept este tot mai puternic, dar umărul nu prea. Încet-încet, lucrurile se îmbunătăţesc în unele părţi din corpul meu. Unii muşchi sunt mai puternici, alţii au rămas la fel, iar starea altora s-a înrăutăţit după ce m-am accidentat. Muncesc mult pentru recuperarea mea şi asta îmi dă multă putere", a mai spus fostul fotbalist.

Mihai Neşu a jucat 86 de meciuri şi a marcat două goluri în campionat pentru Utrecht, în tricoul căreia a jucat între 2008 şi 2011.