În perioada Crăciunului, pompierii militari din cadrul ISU Crişana au avut şi alte misiuni decât cele clasice.

Detaşamentul 1 de Pompieri Oradea a pregătit cadouri  şi  un concert de colinde pentru 65 de adulţi bolnavi, pacienţi ai Secţiei de Oncologie a Spitalului Municipal Dr. Gavril Curteanu din Oradea, sprijinind totodată financiar şi o familie cu situaţie materială precară, iar personalul de la sediul inspectoratului a dăruit fiecăruia dintre cei zece copii internaţi la Secţia de Oncologie, cadouri personalizate.

De asemenea, Staţia de Pompieri Aleşd a contribuit financiar la tratamentul unei fetiţe cu dizabilităţi, iar Staţia de Pompieri Ştei a sprijinit trei familii nevoiaşe, din localităţile Ştei, Rieni şi Băiţa.

Pompierii Secţiei Beiuş au ajutat financiar o familie monoparentală cu doi copii cu grave probleme de sănătate, Detaşamentul de Pompieri Salonta a oferit cadouri unui număr de 16 copii cu dizabilităţi, iar în data de 28 decembrie, două familii, din care una cu şase copii şi o alta cu trei fetiţe şi un tată paralizat, vor beneficia, din partea pompierilor militari ai Staţiei Săcueni, de produse alimentare şi de alte bunuri care să-i ajute să întâmpine Anul Nou cu bucurie şi speranţă.

"La fel ca mulţi alţi oameni de bine, pompierii militari  au fost şi continuă să fie alături de cei pentru care fiecare clipă este o luptă pentru supravieţuire, mobilizându-se pentru a dărui acestor oameni aflaţi în dificultate, speranţă şi posibilitatea de a simţi, aşa cum se cuvine, spiritul sărbătorilor", se arată într-o informare trimisă de ISU Crişana.