Proiectul "Oradea donează o pâine" care a fost lansat la începutul acestui an, a ajuns la cea de-a cincea ediţie. Sărmanii oraşului îşi vor putea lua o pâine din patru locaţii iar produsele care vor rămâne vor fi donate unor centre sociale.

Echipa organizatoare a anunţat luni, printr-un comunicat de presă, că cea de-a cincea ediţie se va desfăşura joi, între orele 15 şi 17. Cei care au nevoie de o pâine şi-o vor putea lua dintr-o cutie inscripţionată cu numele evenimentului, din patru locuri amenajate, şi anume din Piaţa Nufărul, Piaţa Rogerius, Oradea Plaza şi din faţa Bisericii Nufărul.

"După finalizarea ediţiei din luna aprilie, cele peste 350 pâini rămase au fost duse la mai multe centre de îngrijire a bătrânilor, precum şi la adăpostul de noapte din Oradea. La această ediţie dorim ca pâinile rămase să ajungă în centre de îngrijire a tinerilor, aflaţi în nevoie", se arată în comunicat.

Acţiunea caritabilă se adresează orădenilor care au nevoie de o pâine dar nu şi-o pot cumpăra. Cei care doresc să susţină acest proiect sau care doresc să se alăture ca voluntari pot să afle mai multe detalii trimiţând un mail la adresa oradeadoneazaopaine@yahoo.com sau accesând pagina de facebook "Oradea donează o pâine".