Rotaract Club Oradea a deschis, în cadrul Târgului de Crăciun, Căsuţa Fericirii, cu vin fiert, ceai şi ciocolată caldă, totul în scop caritabil.

În cadrul unei noi ediţii a proiectului "O cană de fericire", tinerii strâng fonduri pentru dotarea a două camere ​din cadrul secţiei de Oncologie pediatrică a Spitalului Municipal Oradea cu aparate de decontaminare a aerului. Astfel, cumpărând un vin fiert sau un ceai orădenii pot contribui şi ei la această acţiune.

Proiectul "O cană de fericire" a ajuns la ediţia a IX-a, iar Căsuţa Fericirii din Piaţa Unirii îşi aşteaptă vizitatorii până pe 23 decembrie. 

"Ediţia de anul acesta are drept motto "O şansă la viaţă" deoarece ne propunem dotarea a două camere din cadrul secţiei de Oncologie pediatrică a Spitalului Municipal Oradea, cu aparate de decontaminare a aerului. Astfel, beneficiarii direcţi ai proiectul din acest an sunt copiii cu risc major de infecţii şi septicemii, cu imunitatea slabită în urma tratamentelor chimioterapice mai mult sau mai puţin agresive", transmit cei din Rotaract Club Oradea.

În cazul unui copil bolnav de cancer, cel mai banal virus îi poate fi letal în perioadele în care organismul său are o imunitate scăzută. Aceste aparate de decontaminare a aerului cu presiune pozitivă sau negativă protejează sistemul imunitar, având un rol de prevenţie.