Echipa CSM Oradea a devenit, din nou, marți seară, campioană națională la baschet!

La aflarea rezultatului, sute de orădeni care au urmărit meciul pe ecranul gigant amplasat în Piața Unirii au început să cânte "CSM suntem noi, campionii României suntem noi".

Meciul dintre Steaua și CSM CSU Oradea s-a încheiat cu scorul de 89-92, pentru orădeni, ducând scorul general la 3-1 în seria finală a Ligii Naționale de baschet.

Este cel de-al doilea titlu din palmaresul formației orădene. 

După ce și-au încurajat favoriții pe tot parcursul meciului, suporterii din Piața Unirii au început să scandeze ”Campionii, campionii!", în timp ce urmăreau festivitatea de premiere de la București. Aceștia au fluturat steaguri roș-albastre, culorile clubului.

Meciul decisiv a fost urmărit din sala de la București de mai mulți fani orădeni, între care și primarul Oradiei, Ilie Bolojan.

Când a apărut pe ecranul din piața centrală a orașului, Bolojan a fost aplaudat de o parte dintre spectatori.

Victorie cu emoții

Meciul de marți seară a fost unul antrenant. Cea de-a patra partidă a finalei a început bine pentru gazde, care conduceau cu 21-15  după primul sfert.

Conștienți de șansa pe care o aveau, de-a a se impune în finală încă de la București, elevii antrenorului Cristian Achim au început să se trezească din sfertul al doilea, iar până la pauza mare nu numai că au egalat, dar au și trecut în avantaj, conducând cu 41-40 la jumătatea partidei. Au fost 26 de puncte marcate de bihoreni în aceste zece minute, față de numai 19 ale steliștilor.

Sfertul al treilea a fost foarte echilibrat, deși s-au apărat bine, orădenii au și ratat destul, iar după 18-18, în ultima pauză s-a intrat tot cu un punct avantaj al Oradiei, scor 58-59.

Deși în prima parte a ultimului sfert s-a mers cap la cap, cu 5 minute înainte de final orădenii au început să se desprindă, ajungând să conducă cu 72-64. Chiar dacă CSM CSU s-a aflat în avantaj, finalul de joc a fost destul de tensionat, bucureștenii sperând până în ultimele secunde, astfel că, după ce ambele combatante au ajuns în penalizare, ultimele două minute au consemnat o serie de libere.

Cum nici bihorenii nu au prea ratat din acestea, ei au obținut victoria mult dorită, în pofida faptului că în ultimele secunde steliștii au marcat un coș de trei puncte și astfel în loc de 92-86 pentru CSM CSU, orădenii au câștigat cu 92-89.

Prezintă trofeul

Victoria a dezlănțuit bucuria în echipa bihoreană, toți jucătorii și staff-ul tehnic sărbătorind câștigarea titlului de campioni naționali pe teren străin. Aceștia au primit apoi, pe rând, tricourile de campioni, medaliile și trofeul, care a fost înmânat de președintele Federației Române de Baschet, Horia Păun, căpitanului Andrei Mandache.

MVP-ul jocului a fost însă Kris Richard, care a marcat 26 de puncte. El a fost urmat de la orădeni de Zeno, cu 18, Denison cu 16 și Nicolescu, autor a 10 puncte.

De precizat că suporterii echipei orădene vor putea sărbători din nou, miercuri seara, tot în Piața Unirii, când echipa va aduce trofeul și-l vor prezenta fanilor.