Arbitrul orădean de polo Adrian Alexandrescu se află la cel mai înalt grad al carierei sale, fiind în acest moment unul dintre cei mai buni arbitri de polo din lume, dacă nu cumva cel mai bun.

Astfel, după alte meciuri de o mare importanță de la competițiile internaționale majore din acest an, Alexandrescu a condus pe 29 iulie și finala Campionatului Mondial, competiție care s-a desfășurat în Ungaria.

Orădeanul a făcut pereche cu italianul Alessandro Severo în a împărți dreptatea la acest meci care a decis titlul mondial și în care s-au întâlnit reprezentativele Croației și Ungariei. Scorul final al fost 8-6 pentru Croația, echipă care astfel a devenit cea mai bună din lume.

Delegarea la acest meci a arbitrului Adrian Alexandrescu reprezintă confirmarea valorii sale, orădeanul mai oficiind în acest an și la finala Champions League, dar și la ultimul act de la World League.

La Campionatul Mondial de polo seniori din Ungaria, Alexandrescu a mai arbitrat și alte jocuri din fazele competiției, inclusiv câteo semifinală la masculin și feminin.