Dacă săptămâna trecută, peste 20 de elevi de la Liceul cu Program Sportiv "Bihorul" Oradea au donat sânge, săptămâna aceasta au avut o acţiune de voluntariat, desfăşurată pe strada Republicii, pentru ca tot mai mulţi orădeni să le urmeze exemplul.

Astfel, marţi, pe Corso, elevii au discutat cu oamenii, încercând să-i convingă cu privire la importanţa donării de sânge. La acţiune au participat elevi şi profesori de la Liceul cu Program Sportiv "Bihorul", alături de reprezentanţi ai Centrului de Transfuzie Sanguină Oradea, directorul Ligia Burtă  şi psihologul Beatrice Leahu.

Evenimentul a fost parte a proiectului "Donează sânge 2017", derulat de Liceul cu Program Sportiv "Bihorul", sub coordonarea directorilor adjuncţi Roland Bocoi, şi Lucian Stance.

De menţionat că săptămâna trecută peste 20 de elevi au intrat în grupul donatorilor de sânge, "dând dovadă de un altruism exemplar şi devenind modele de urmat pentru colegii lor mai mici şi, de ce nu, pentru alţi tineri, care prin gestul lor îşi propun să ajute bolnavii ce aşteaptă pe paturile de spital fie o operaţie, fie un transplant sau orice altă intervenţie care presupune transfuzie de sânge", după cum a declarat şi Roland Bocoi, directorul adjunct al LPS Bihorul.

Proiectul se află în al şaptelea an de implementare, obiectivele lui fiind: depăşirea deficitului de sânge şi preparate din sânge cu care se confruntă spitalele din Oradea şi judeţul Bihor, intrarea în rândul donatorilor de sânge a unui număr cât mai mare dintre elevii şi cadrele didactice de la LPS "Bihorul", informarea populaţiei cu privire la semnificaţia actului donării de sânge, implicarea elevilor, a profesorilor din cadrul liceului, în activitatea de promovare a donării de sânge, acţiuni de donare de rechizite elevilor proveniţi din familii cu probleme financiare.

Alături de Liceul cu Program Sportiv "Bihorul", în calitate de aplicant al proiectului, parteneri, deja tradiţionali, sunt Centrul de Transfuzie Sanguină Oradea, Facultatea de Medicină şi Farmacie din cadrul Universităţii din Oradea, Inspectoratul Şcolar Judeţean Bihor şi Direcţia de Sănătate Publică Bihor - Serviciul Promovarea Sănătăţii.