Înotătoarea orădeană Huszár Ingrid a reuşit să stabilească un nou record naţional în cadrul probei de 100 m bras, cu timpul de 1′ 11,89".

Performanţa sportivei legitimată la clubul Crişul Oradea, und este antrenată de Zsolt Illes, dar care este şi componentă a lotului naţional, a fost realizată în Ungara, la Györ, unde s-au desfăşurat întrecerile Festivalului Olimipic al Tineretului European.

Huszár Ingrid  a fost singura reprezentantă a Clubului Sportiv Crişul la întrecerile de la FOTE.

Tânăra sportivă s-a calificat în finala probei de 100 m bras, după ce a stabilit în calificări noul record naţional. De precizat că şi vechiul record, de 1′ 12,06" îi aparţinea tot ei.

La Györ, Huszár Ingrid s-a calificat şi în finala probei de 200 m bras, pe care a terminat-o însă pe locul VI, numai că, din păcate, a fost descalificată în urma unei greşeli de la o întoarcere.

"Ingrid s-a aflat la prima sa prezenţă într-o competiţie de o asemenea anvergură, echivalentă cu un campionat european. Ea a avut şi dezavantajul de a fi mai mică de vârstă faţă de adversarele sale, probabil că şi emoţiile şi-au spus cuvântul. Sunt în general mulţumit de evoluţiile sale. Ea a făcut un nou record al ţării la 100 metri bras, iar la 200 metri a fost descalificată în urma unei greşeli de întoarcere, cel puţin discutabile. Delegaţia noastră a preferat însă să nu depună contestaţie", a declarat antrenorul clubului Crişul, Illés Zsolt.