Cu două victorii şi o singură înfrângere, la turneul final, voleibalistele orădene de la CSU au promovat, miercuri, examenul pentru Divizia A1! Astfel, "prin dăruire, implicare şi colaborare exemplară între cluburile LPS Bihorul Oradea, ACS Viitorul Borş, precum şi jucătoare provenite de la Ştei, Satu Mare, Sighet, Constanţa şi nu numai, s-a reuşit construirea unei familii, într-o echipă ce dăinuie de peste două decenii la CSU şi Universitatea din Oradea", după cum a precizat managerul formaţiei bihorene, Paul Alexi-Szabo.

Studente şi absolvente ale Universităţii din Oradea, componentele CSU Oradea, alături de junioare cu dublă legitimare înscrise la diferite licee orădene, au vrut şi chiar au reuşit să demonstreze că locul lor este în Divizia A1, în eşalonul de elită al voleiului românesc. Astfel, în meciul decisiv, de miercuri, de la turneul de promovare, găzduit de Galaţi, elevele antrenoarei Mariana Alexi - Szabo au învins echipa Rapid Bucureşti, cu scorul de 3-2, s-au clasat pe locul II al turneului şi au promovat în prima ligă.

Jocul cu giueştencele a fost foarte disputat. Bucureştencele au început bine, adjudecându-şi primele două seturi cu 25-20 şi 25-23, însă CSU Oradea a revenit spectaculos şi a reuşit să egaleze la seturi, după ce s-a impus cu 28-26 şi 25-19. Setul decisiv a fost câştigat tot de bihorence, cu 15-11, iar, astfel, echipa orădenă a realizat o performanţă istorică, promovarea în Divizia A1.

"După ce Volei Alba Blaj a jucat finala Champions League şi nivelul din Divizia A1 este extrem de ridicat, în care universităţile de top pe plan naţional din Târgu Mureş, Bacău, Cluj-Napoca, Timişoara şi Târgovişte au reprezentante în primele clasate, succesul orădencelor este unul de apreciat şi de lăudat",  a mai declarat managerul formaţiei bihorene, Paul Alexi - Szabo.

De menţionat că voleibalistele de la CSU Oradea au avut un parcurs foarte bun în campionat în acest sezon, unde au terminat pe locul II, au reuşit, apoi, să câştige turneul semifinal şi, în final, să învingă adversarele de la FC Argeş Piteşti.

În meciul decisiv, de la Galaţi, cu Rapid Bucureşti, orădencele au reuşit să revină în meci şi să câştige în cinci  seturi pentru a obţine o calificare muncită şi meritată.

Rămâne acum de văzut în ce divizie va reuşi să se înscrie echipa orădeană în sezonul următor, însă "ar fi păcat ca un astfel de proiect frumos, cu pepinieră la toate eşaloanele de vârstă şi mai ales cu tradiţie, să nu reuşească să obţină sprijinul factorilor locali şi judeţeni implicaţi în promovarea sportului orădean şi bihorean la nivel naţional şi internaţional", după cum a mai afirmat managerul Paul Alexi - Szabo.

Echipa CSU Oradea, care a promovat în Divizia A1, este formată din: Fîcă Iuliana (căpitan), Radu Fîcă Maria, Paşca Anca, Haidu Roxana, Adamcsik Daiana, Blaj Giulia, Maxim Andreea, Măran Andreea, Breban Alexandra, Pura Mădălina, Chiş Flavia, Rizea Antonia, Bikfalvi Alexandra, Suciu Bianca, Petrescu Atena şi Pintea Anamaria. Antrenoare: Mariana Szabo – Alexi.


Rezultatele turneului de promovare de la Galaţi:

Luni:

CSU Galaţi - CS Rapid Bucureşti 3-0 (25-21, 25-17, 25-18)

FC Argeş Piteşti - CSU Oradea 0-3 (24-26, 22-25, 24-26)

Marţi:

CSU Oradea - CSU Galaţi 1-3 (25-14, 20-25, 16-25, 14-25)

FC Argeş Piteşti - CS Rapid Bucureşti 3-2 (25-12, 20-25, 25-21, 22-25, 15-12)

Miercuri:

CS Rapid Bucureşti - CSU Oradea 2-3 (25-20, 25-23, 26-28, 19-25, 11-15).

CSU Galaţi - FC Argeş Piteşti 3-0 (25-22, 25-22, 25-16).


Clasament final:

1. CSU Belor Galaţi – 9 puncte

2. CSU Oradea – 5 puncte

3. CS Rapid Bucureşti – 2 puncte

4. FC Argeş Piteşti – 2 puncte