Arbitrul orădean de polo Adrian Alexandrescu a fost desemnat să arbitreze şi la turneul final al Ligii Campionilor Europeni din acest an, "Final six", care va avea loc la sfârşitul acestei luni în Capitala Ungariei.

Considerat unul dintre cei mai buni arbitri de polo din lume ai momentului, Adrian Alexandrescu stabileşte, cu acest prilej, şi un record demn de invidiat pentru colegii săi de breaslă. Astfel, orădeanul, ajuns la cel mai înalt nivel în arbitraj, va fi prezent pentru a şaptea oară consecutiv la turneul final al celei mai prestigioase competiţiei continentale intercluburi.

Liga Europeană de Nataţie l-a delegat să arbitreze în faza finală a Champions League pe Alexandrescu în  2011, când turneul a avut loc la Roma, 2012 - tocmai la Oradea, 2013 - la Belgrad, 2014 şi 2015 - când faza s-a desfăşurat la Barcelona, 2016 - la Budapesta, iar acum tot la Budapesta.

De menţionat că la turneul final al Ligii Campionilor Europeni de anul trecut, Adrian Alexandrescu a arbitrat chiar finala mare a competiţiei, când Jug Dubrovnik a învins cu scorul de 6-4 echipa greacă Olympiacos Pireu.

La turneul "final six" din acest an al Champions League, programat în perioada 25-27 mai, s-au calificat echipele: Olympiacos Pireu (Grecia), Jug Dubrovnik (Croaţia), ZF Eger, Szolnok Dozsa Kozgep (ambele din Ungaria), AN Brescia şi Pro Recco (ambele din Italia).

Alături de Adrian Alexandrescu vor mai arbitra la turneul din acest an şi: Vojin Putnikovic (din Serbia), Matan Schwartz (din Israel), Xavier Buch (din Spania), Sergey Naumov (din Rusia) şi Boris Margeta (din Slovenia).

Până la turneul final al Ligii Campionilor Europeni, Adrian Alexandrescu a oficiat în acest sfârşit de săptămână la jocurile Cupei României, care s-au desfăşurat în Bucureşti, la Bazinul Steaua.