Performanţă de răsunet pentru tânăra sportvă orădeană Huszár Ingrid la întrecerile Campionatului Naţional de înot pentru juniori, tineret şi seniori, care s-au desfăşurat la Bacău, în perioada 26-27 martie.

Sportiva clubului Crişul a reuşit să cucerească nu mai puţin de 10 medalii, dintre care 5 au fost de aur, 4 de argint şi una de bronz.

De altfel, participarea sportivilor de la clubul Crişul Oradea, antrenaţi de Illés Zsolt, Remus Oros, Georgeta Schier, a însemnat succes real pentru tânăra secţie de înot de la club, în total fiind cucerite 11 medalii, pe lângă Huszár Ingrid, pe podium mai situându-se şi Ioana Buzlea.

De menţionat însă că delegaţia clubului orădean a deplasat şapte sportivi la Bacău. De departe, performera delegaţiei, dar şi una dintre revelaţiile competiţiei, a fost Huszár Ingrid, fica fostului viceprimar de Oradea, Huszár Istvan.

Performanţa sportivei orădene este cu atât mai mare, cu cât ea nu are încă 14 ani împliniţi, se află la primul an de junioare, dar a cucerit medalii şi la tineret şi senioare!

Astfel, înotătoarea orădeană a devenit cvintuplă campioană naţională, în probele de 50 şi 200 m bras, la junioare şi la tineret, respectiv la 100 m bras junioare. Ingrid a mai obţinut patru medalii de argint, la 50 şi 200 m bras senioare, precum şi la 200 şi 400 m mixt junioare, respectiv o medalie de bronz la 100 m bras tineret. Pe lângă acestea, ea a mai avut alte câteva clasări în apropierea podiumului, pe locurile 4 sau 5.

"Pentru mine a fost un concurs mai dificil decât anul trecut, deoarece am trecut la o categorie superioară de vârstă. Sper să ajung cât mai sus, îmi doresc să progresez în continuare, pentru a atinge un nivel cât mai înalt", a declarat Huszár Ingrid, după competiţie.

Înotătoarea Ioana Buzlea, OradeaÎn ceea ce o priveşte pe Ioana Buzlea (foto), ea a câştigat medalia de bronz la 200 m mixt tineret, ratând "la mustaţă" clasarea pe podium în alte probe însă. Trebuie remarcat totuşi faptul că Ioana Buzlea vine după o accidentare mai îndelungată, dar a fost şi uşor bolnavă înaintea competiţiei de la Bacău.

"Huszár Ingrid este o mare speranţă a nataţiei orădene. Sigur, va trebui să muncească şi mai mult în viitor, pentru că dificultatea întrecerii se măreşte o dată cu creşterea în vârstă. Dar aşa cum o cunosc eu, am convingerea că se va menţine în continuare în elită. Ioana Buzlea are meritul de a fi revenit după o accidentare foarte grea, care a ţinut-o timp îndelungat departe de bazin. Sunt convins că a trecut cu bine peste acest moment greu din carieră şi că va performa în continuare. Am avut şi alte concurente la Bacău care s-au aflat aproape de medalii, cum este Buzasi Vivien. Vom face tot ce putem pentru a sprijini secţia de înot", a declarat Ionel Bungău, directorul clubului Crişul.