Judoka nu au vârstă. Sportivii Veteran Judo Club Phoenix din categoria master (+ 30 ani) au demonstrat încă o dată, cum o fac de 17 ani de la constituire, valoarea şcolii de judo pe care au urmat-o şi calitatea antrenorilor care i-au pregătit de-a lungul timpului.

Veteranii orădeni, antrenaţi de profesorii Alexandru Chirilă şi Aurel Pleş, s-au întors încărcaţi de medalii de la cea de a 20-a ediţie a Campionatelor Ungariei la Judo, desfăşurate în perioada 24 – 25 martie la Százhalombatta.

În cadrul campionatului, care se numără, alături de cel din Franţa şi Germania, printre cele mai puternice competiţii europene, au luptat 226 de judoka între 30 şi 60 de ani.

Sportivii orădeni au câştigat şapte medalii, din care două de aur, una de argint şi patru de bronz. Astfel, judoka Aurel Gavriş (+100 kilograme) şi Andrei Ötvös (-81) s-au întors medaliaţi cu aur, Tanca Roman (-100) cu argint, iar Iulian Almăşan (-90), Cristian Varga (-100), Cristian Nagy (-73) şi Attila Biro (-100) au obţinut medalii de bronz.

Competiţia din Ungaria a fost una de verificare înaintea Campionatului European de Veterani care va avea loc în iunie la Glasgow (Marea Britanie).

„Ulterior, veteranii vor susţine un stagiu de pregătire pe litoralul românesc, în staţiunea Venus, înaintea Campionatului Mondial din Cancun din octombrie”, se menţionează într-un comunicat al clubului.

La campionatul mondial de judo din Mexic şi-au anunţat participarea 1.500 de sportivi din 62 de ţări.