Fosta glorie a poloului pe apă, Fejer Ivan, a întâlnit miercuri elevii Școlii Gimnaziale „Dimitrie Cantemir” din Oradea, pe care i-a îndemnat să practice sporturile acvatice sau orice alt sport.

La 62 de ani, Fejer Ivan este cunoscut în Oradea, și nu numai, ca cel mai longeviv poloist din Romania. În 2003, la 50 de ani, Ivan era component de bază a echipei de polo Crișul Oradea, care încrisese pe atunci o echipă de juniori în Liga Națională.

Cariera sportivă de mai bine de 30 de ani a fost descrisă în cuvinte emoționante și cu țintă precisă celor 100 de elevi ai Școlii Gimnaziale „Dimitrie Cantemir”, într-o nouă acțiune din cadrul programului național „Campionii României în școală, liceu și universitate”. Gazde primitoare au fost profesorii de educație fizică și sport Ioan Pantea, Bogdan Iova, Ioan Fildan și Alexandru Naom, precum și directoarea Viorica Popa.

Dublu campion național în 1985 și 1986, finalist al Cupei Cupelor în 1981, dublu medaliat cu echipa națională la Universiadă, aur la Sofia în 1977 și bronz la București în 1981, Fejer Ivan s-a destăiniut în fața copiilor spunându-le acestora cât de mult l-a ajutat în viață faptul că a practicat un sport atât de greu dar și frumos.

Cu o condiție fizică și o sănătate de invidiat, campionul i-a captivat pe copii cu povestirile despre sport, echipe, coechipieri, adversari, antrenamente și competiții, concluzionând că niciun sport nu este mai bun sau mai rău decât altul, „important este să practici orice formă de mișcare fizică”.

Acțiunea s-a încheiat cu multe autografe și fotografii, cu și de la un sportiv care a luptat pentru tricolor mai bine de 13 ani. Întotdeauna alături de poloul românesc după retragere, Fejer Ivan a fost membru în comisia de organizare a CE de polo Masters Oradea 2009, având atunci și calitatea de membru în Comitetul Masters al Ligii Europene de Natație.