Aproape 400 de orădeni s-au strâns miercuri seara pe Stadionul Municipal "Iuliu Bodola" la meciul amical organizat de salonul Elite - Men’s Class Grooming în scopul strângerii de fonduri pentru fundația fostului fotbalist orădean Mihai Neșu.

Iniţiativa au avut-o frizerii de la salonul Elite, toţi pasionaţi de fotbal şi foşti jucători la Liberty Salonta. Aceştia au jucat împotriva echipei Club Atletic Oradea, care activează în Liga a IV-a.

Toţi cei care au vrut să urmărească meciul au trebuit să facă, la intrare, o donaţie minimă de 5 lei, fiind înscrişi automat într-o tombolă ale cărei premii au constat în două tricouri: unul semnat de Gheorghe Hagi şi de alţi fotbalişti români celebri, iar altul care i-a aparţinut fotbalistului bihorean George Puşcaş, golgheterul Naţionalei U21 a României.

La eveniment a fost prezent şi fostul fotbalist Mihai Neşu, care a avut sarcina să extragă câştigătorii tombolei în timpul pauzei dintre reprize. Unul dintre cei doi câştigători a fost un băieţel din Oradea, Ianis Farcaş (foto), care a dus acasă un tricou galben cu mesajul "Uniţi pentru Mihai" şi autografele celor mai cunoscuţi fotbalişti români, în frunte cu Gheorghe Hagi. 

Cei aproape 400 de orădeni care s-au strâns pe stadion au savurat fiecare moment, i-au aplaudat pe jucători la fiecare mişcare bună şi au filmat cu telefoanele mobile cele mai importante momente. Meciul s-a încheiat la egalitate, 3-3. După fluierul final, o parte dintre spectatori au intrat pe teren pentru a-i felicita pe jucători.

"Vrem ca acest eveniment să aibă loc în fiecare an, ca să strângem bani pentru fundaţie. În momentul de faţă ei au nevoie să îşi shimbe sediul, pentru că cel pe care îl au este mult prea mic pentru copiii care au nevoie de terapiile oferite la centrul fundaţiei lui Mihai Neşu", a spus Laura Bene, unul din cei doi proprietari salonului "Elite - Men’s Class Grooming". 

Organizatorii nu au făcut publică deocamdată suma strânsă în urma meciului caritabil. 

De curând, acelaşi salon de bărbaţi din Oradea a organizat maratonul "Tundem pentru Neşu", în cadrul căruia timp de o zi întreagă frizerii i-au tuns gratuit pe cei care au donat măcar 50 lei pentru fundaţia lui Mihai Neşu.