Profitând de vremea încântător de călduroasă pentru finalul lunii octombrie, peste 350 de orădeni au ieşit, sâmbătă, la alergat, la Crosul Cetăţii, o competiţie organizată de clubul sportiv XTerra în parteneriat cu compania Eberspächer.

Participanţii au putut alege unul din cele trei trasee: Cross de 10 km, Mini de 3,3 km şi Super Hero Run, de 500 de metri. La această din urmă cursă, sportivii au fost îndemnaţi să se costumeze în eroi, dar mulţi adulţi au "trişat", nefiind îmbrăcaţi deosebit. Cei care au ales să se îmbrace deosebit au dovedit însă originalitate: un bărbat a alergat costumat în pompier, o femeie a fost o zănă, iar un sportiv a fugit cu o sabie în mână.

În schimb, zeci de copii de toate vârstele, de la pici care abia au învăţat să umble, la adolescenţi, au ales supereroii celebri: Spider-man, Batman, Iron Man ori Darth Vader.  

Super Hero Run

La Cross, câştigător a fost orădeanul Marius Fora, care a alergat cei zece kilometri în 37 de minute şi 23 de secunde. Pe locul doi s-a clasat Ioan Coseri (40 min şi 28 sec), iar pe trei David Hvalic, care a ajuns cu 24 de secunde mai târziu.

În clasamentul cursei Mini s-au regăsit, la final, Alexandru Suciu (cu un timp de 12:22), Krisztián Hoffmann (12:49) şi Juls Kofler (12:52).

La categoria Super Hero, primul "erou" a fost Doru Antschel, care a avut nevoie de doar un minut şi 50 de secunde ca să termine cursa. Pe locul 2 s-a clasat Hanna Tóth-Mogyoródi (01:58), iar pe 3 Krisztián Hoffman (01:59).

De lăudat că, printre sportivii care au participat la Crosul Cetăţii, s-a aflat şi un tânăr care a concurat, în ciuda faptului că este imobilizat în scaun cu rotile.