Judeţul Bihor va avea din nou reprezentantă în Liga a III-a! Aceasta, după ce CSC Sânmartin a reuşit să promoveze din liga a IV-a în eşalonul al III-lea, în urma barajului pe care l-a susţinut în dublă manşă cu CS Floreşti, campioana judeţului Cluj.

După ce bihorenii s-au impus la Floreşti cu scorul de 2-0, ei eu reuşit acest deziderat şi pe teren propriu, sâmbătă, la Sântion, unde s-au impus tot cu 2-0, în meciul retur.

Desfăşurat în prezenţa a circa 500 de spectatori, jocul din manşa secundă a fost dominat tactic de elevii antrenorului Călin Cheregi, care au marcat cele două goluri în repriza a doua, prin golgheterul Sergiu Pop şi Ionuţ Ban.

În prima repriză, bihorenii au avut două ocazii bune de a marca, prin Ovidiu Popa, dar acesta a reluat cu capul din colţul careului mic, în minutul 33, în bară, pentru ca în ultimul minut al primei părţi, tot după o lovitură de la colţ şi tot cu capul, acesta să reia din 4 metri pe lângă bară.

În jumătatea a doua a disputei au venit şi golurile. Mai întâi, în minutul 58, când atacantul Sergiu Pop a înscris un gol de generic, după ce a primit un balon la marginea careului mare şi a şutat în diagonală, la vinclu, învingându-l pe portarul clujean Ţicrea.

Nu peste mult timp, în minutul 64, CSC şi-a majorat scorul, după ce Ionuţ Ban a avut o cursă de peste 30 de metri cu balonul la picior, a intrat în care şi din unghi de 45 de grade l-a învins cu un şut pe jos, la bara a doua, pe portarul echipei din Floreşti.

În minutul 88 au avut şi clujenii o bună oportunitate de a înscrie, dar Svichi, deşi era singur cu portarul Barabaş în faţă, la marginea carelui mic, nu a reuşit să-l învingă pe acesta. Partida s-a încheiat apoi cu scorul de 2-0 şi, astfel, cu 4-0 la general, CSC Sânmartin a câştigat clar barajul de promovare, obţinând accesul în Liga a III-a.

Performanţa echipei din Sânmartin rămâne şi o victorie pentru fotbalul bihorean, ştiind fiind faptul că de cinci ani nu a mai promovat o echipă din Liga a IV-a din Bihor în eşalonul al III-lea.

"A fost un joc bun făcut, din nou, de către noi, o partitură tactică foarte bine pusă în practică. Ştiam că vom întâlni un adversar cară să vină să-şi vândă foarte scump pielea, care va face tot posibilul să remonteze scorul din tur, ştiind şi alte scoruri care au fost remontate, fiindcă în fotbal orice este posibil. Vreau să felicit echipa din Floreşti, însă trebuie să le mulţumesc jucătorilor mei, acestui minunat grup, pe care trebuie să îl felicit, pentru că de când lucrez cu ei nu am cunoscut înfrângerea. Mulţumesc tuturor care au fost alături de noi, conducerii clubului, suporterilor. Meritam să promovăm, iar acest lucru este benefic şi pentru judeţul Bihor, care de cinci ani nu a mai avut promovată o echipă în liga a III-a", a declarat, imediat după desfăşurarea partidei, antrenorul echipei CSC Sânmartin, Călin Cheregi.


CSC Sânmartin – CS Floreşti 2-0 (0-0)

Au marcat: Sg. Pop (min. 58) şi I. Ban (min. 64)

CSC Sânmartin: Barabaş – Fl. Pop, S. Nogo (min. 21 D. Lupşe), Al. Pintea, M. Arsene – I. Cuc, Tiponuţ - Ov. Popa (min. 65 Szabados) Al. Sorian – ctp., Ban (min. 83 Cl. Popa) -  Sg. Pop (min. 89 S. Brata). Antrenor: Călin Cheregi

CS Floreşti: Al. Ţicrea – Corpodean, R. Truşcă, B. Părăvan – ctp., Ad. Pintea, Bran, C. Crăciun, M. Feher, Svichi, Frătean şi Dîrjan. Au mai intrat: Văidean. Mariş şi Toader. Antrenor: Călin Budişan

Au arbitrat: Kovacs Szabolcs (Carei) – Kopriva Tamas şi Kopriva Zsolt (din Satu Mare)


Alte rezultate din manşa a II-a a barajului de promovare în Liga a III-a la fotbal:

UNIREA MIRŞID (SJ) - Viitorul Ulmeni (MM) 2-0  (2-2 în tur)
Minerul Rodna (BN) - CSM SATU MARE (SM) 1-1  (0-5 în tur)
CSC SÂNMARTIN (BH) - CS Floreşti (CJ) 2-0   (2-0 în tur)

VIITORUL ŞELIMBĂR (SB) - CS Gheorgheni (HR) 2-1   (3-2 în tur)
Olimpic Zărneşti (BV) - STĂRUINŢA ZAGON (CV) 3-2    (1-2 în tur)
Sportul Petreşti (AB) - CSM TÂRGU MUREŞ (MS) 2-3   (0-6 în tur)

FORTUNA BECICHERECU MIC (TM) - Voinţa Lupac (CS) 6-1  (2-0 în tur)
Retezatul Haţeg (HD) - PROGRESUL PECICA (AR) 0-1  (1-2 în tur)
GILORTUL TÂRGU CĂRBUNEŞTI (GJ) - CS Strehaia (MH) 3-0   (1-2 în tur)