La capătul uneia dintre cele mai slabe evoluţii pe care le-au avut în actuala ediţie de campionat, baschetbaliştii de la CSM CSU Oradea au pierdut luni seară, jocul de pe teren propriu, cu BC SCM Timişoara, din cadrul etapei a VIII-a a Ligii Naţionale.

Elevii antrenorului Cristian Achim au cedat jocul de la Arena "Antonio Alexe" cu scorul de 81-87, înregistrând al patrulea eşec din actualul sezon.

Începutul disputei a fost totuşi favorabil orădenilor, care şi-au adjudecat primul sfert cu 21-18. În sfertul II s-a făcut însă diferenţa, când orădenii au fost de nerecunoscut şi au încasat 29 de puncte, timp în care au marcat doar 21. Astfel, în prima jumăatate a partidei CSM CSU a încasat aproape 50 de puncte, destul de mult pentru o echipă cu pretenţii, scorul pauzei mari fiind 42-47.

Deşi au încercat să revină în jumătatea secundă, elevii antrenorului Cristian Achim nu au mai putut trece la conducere, au cedat şi sfertul III cu 18-21, iar în sfertul IV au forţat un pic revenirea, doar că nu au avut capacitatea să întoarcă situaţia în faţa unui adversar, care a ştiut să-şi conserve avantajul de pe tabelă, în pofida mai multor aruncări libere ratate.

Cu toate că ultimele zece minuute au fost adjudecate de bihoreni, cu 21-19, rezultatul final a fost favorabil bănăţenilor, care au obţinut o victorie meritată, cu 87-81.

"În primul rând vreau să îi felicit pe adversari, pe cei de la Timişoara pentru această victorie. Au avut o seară de excepţie de la distanţă. Noi am jucat foarte prost din punctul meu de vedere. Există nişte lucruri în cadrul echipei care nu funcţionează corect şi acestea nu sunt doar de natură baschetbalistică. Prin urmare va trebui să luăm măsuri extrem de repede. Nu pot să spun mai multe despre aceste lururi, dar le veţi afla la momentul potrivit. Cert este că nu e bine să vorbim foarte la cald, însă cu siguranţă vom lua măsuri importante. Noi nu am pierdut acest meci neapărat din punct de vedere baschetbalistic. Se întâmplă anumite lucruri şi va trebui să ne gândim serios la ce avem de făcut. Uneori se poate pierde pe alte considerente decât cele tactice sau strict baschetbalistice. Se poate pierde de lipsă de concentrare sau de relaţii care nu sunt potrivite între anumiţi jucători. Este foarte greu ca un lucru să funcţioneze din punct de vedere baschetbalistic, dacă din punct de vedere uman nu se leagă lucrurile. E adevărat, am avut şi puţin ghinion. Timişoara a avut o seară maginifică la trei puncte şi asta se pare că ne urmăreşte. Galaţiul a avut o prestaţie similară împotriva noastră. S-ar părea că suntem buni să îi băgăm pe alţii în formă", a spus, la conferinţa de presă, după joc, antrenorul principal al CSM CSU Oradea, Cristian Achim, vizibil afectat de înfrângere.

Principalul marcator de la orădeni a fost Obadiah Trotter, cu 19 puncte, secondat de Muhamed Pasalic, cu 15 puncte, şi de Arturas Valeika, cu 12 puncte. Au mai marcat: Nemanja Milosevic, 11 puncte, Peda Stamenkovic, 8 puncte, Goran Gajovic, cu 7 puncte, Andrei Mandache, autor a 5 puncte şi Bogdan Nicolescu, cu 4 puncte.

De la timişoreni, de departe, cel mai eficace a fost Mladen Jeremic, cu 30 de puncte marcate.

De precizat că, la finalul jocului au fost prezentaţi şi principalii laureaţi din proiectul "Campionii viitorului", susţinut şi de acest an de Primăria Oradea, prin Clubul Sportiv Municipal. Între alții, au fost premiaţi Laviniu Chiş, Vlad Luncan, Huzsar Ingrid, Ioana Buzlea, Patricia Petraş sau componenţii echipei de polo juniori mari de la Crişul.

În următoarea etapă a campionatului Ligii Naţionale, baschetbaliştii de la CSM CSU Oradea vor evolua duminică în deplasare, pe terenul celor de la Piteşti, cu liderul clasamentului, BCM U FC Argeş.