Jucătorii de la CSM CSU Oradea au încheiat prima fază a ediţiei 2018-2019 din Liga Naţională de baschet masculin cu o victorie în faţa celor de la BCM U FC Argeş Piteşti.

Roş-albaştrii s-au impus, duminică, la Arena Antonio Alexe, cu scorul de 82-76, în ultima etapă din Grupa A.

Tehnicianul Cristian Achim a început jocul cu Watson, Richard, Fometescu, Zekovic şi Valeika. Debutul a fost foarte bun pentru campioni, care s-au desprins la 13-4 în primele minute de joc, graţie a trei reuşite de pe semicerc semnate de Zekovic. Totuşi, oaspeţii au echilibrat jocul, s-au apropiat la un singur punct, dar în cele din urmă bihorenii au intrat în prima pauză cu un avantaj de şase puncte, scor 21-15.

Sfertul II a consemnat o lipsită de inspiraţie în ofensivă pentru gazde, dar şi un nivel slab al defensivei, fapt care a dat aripi piteştenilor, care au trecut în avantaj. La jumătatea confruntării, BCM U FC Argeş conducea cu 42-39.

În jumătatea secundă, elevii antrenorului Cristian Achim au intrat mult mai bine, au avut un nivel de agresivitate pozitivă în atac, iar la libere s-au descurcat aproape perfect. Pe acest fond, au revenit la conducere pe tabelă, iar în ultima pauză "leii roşii" conduceau cu 59-57.

Debutul ultimei secvenţe a fost bun pentru argeşeni, care au trecut din nou la conducere, dar, impulsionaţi şi de public, jucătorii echipe gazdă au revenit spectaculos, au trecut la conducere, ba mai mult s-au detaşat, după ce Watson a avut un final foarte bun de meci. Astfel, jocul s-a încheiat cu scorul de  82-76 în favoarea CSM-ul, care a bifat victoria la primul joc de pe teren propriu din noul an calendaristic.

"A fost un meci foarte important pentru noi, atât prin prisma ultimelor rezultate, a absenţei unui jucător foarte important pentru noi, dar şi prin prisma efectului imediat pe care rezultatul acestui meci îl are în ceea ce ne priveşte în raport cu Piteştiul, urmăritoarea noastră din clasament. A fost un meci deloc uşor, oaspeţii au jucat foarte bine, lucru care nu mă surprinde", a declarat, la conferinţa de presă după meci, antrenorul bihorenilor, Cristian Achim.

De menţionat că la meci a asistat şi Miha Zupan, fost jucător de bază al CSM în ediţia în care formaţia orădeană a cucerit primul titlu naţional. De altfel, la început, Zupan a efectuat primul angajament onorific al partidei. El a ajuns acum din nou la Oradea, cu prilejul unui congres al Asociaţiei Surdo-Muţilor, "comunitate a cărei ambasador este", după cum informează clubul orădean.

În jocul cu piteştenii, care a consolidat poziţia a IV-a în clasament a roş-albaştrilor, Dragan Zekovic a fost cel mai eficace jucător, cu 18 puncte. L-au urmat Marcus Ginyard, cu 14 puncte, Muhamed Pasalic, cu 13 puncte, Giordan Watson, cu 11 puncte, şi Kris Richard, cu 10 puncte. 

De la oaspeţi, Tony Bishop a fost principalul marcator, 18 puncte, iar Ivan Siriscevic l-a secondat, cu 15 puncte.

Bihorenii au încheiat prima fază a sezonului regulat din Liga Naţională cu 9 victorii şi 5 înfrângeri, pe locul al 4-lea, urmând a debuta în faza a doua, peste o săptămână, la Craiova, în compania echipei locale.

"Obiectivul meu este să terminăm sezonul regulat între primele trei. Sigur, nu înseamnă nimic. În primul rând este foarte important să terminăm în primele patru pentru a beneficia de avantajul terenului propriu în primul tur din play-off. Din semifinale se poate întâmpla orice, dacă se ajunge acolo. Totuşi, eu mi-aş dori să urcăm între primele trei până la încheierea sezonului regulat", a mai declarat tehnicianul Cristian Achim.