Handbaliştii de la CSM Oradea s-au impus clar, la o diferenţă de zece goluri, în derby-ul etapei a III-a a campionatului Diviziei A, Seria D, meci care s-a desfăşurat duminică, la Arena Antonio Alexe.

În faţa a aproximativ 400 de spectatori, „roş-albaştrii” au primit replica timişenilor de la Unirea Sânnicolau Mare, formaţie care înaintea etapei ocupa locul II, cu maximum de puncte, precum orădenii.

Jocul şi-a onorat statutul de derby doar în prima repriză, când disputa a fost echilibrată, elevii antrenorului George Tăutu reuşind pe final să se desprindă la două goluri şi să intre la pauză cu scorul de 18-16.

În partea a doua, orădenii au zburdat pur şi simplu şi şi-au năucit adversarii, marcând gol după gol. Jucătorii de la CSM s-au desprins repede pe tabela de marcaj, ajungând ca în minutul 54 să conducă chiar cu 12 goluri, scor 36-24. A fost momentul în care tehnicianul George Tăutu a rulat întregul lot de jucători, dar şi aşa bihorenii au păstrat un avans considerabil, câştigând meciul la o diferenţă de zece goluri, cu scorul de 39-29.

„Îmi felicit jucătorii pentru că au câştigat acest meci. Au făcut până la urmă un joc bun, în a doua repriză, dar încă mai avem de lucru la omogenizarea echipei, avem foarte mulţi jucători tineri. Avem o medie de vârstă de 21 de ani şi avem mult de lucru la închegarea relaţiilor de joc, la omogenizare. Încă mai avem nevoie de timp, dar sper ca de la meci la meci să creştem şi să avem o prestaţie ca cea din meciul de azi. Îmi doresc să punem bazele unei echipe care în câţiva ani să promoveze în Liga Naţională”, a declarat, după partidă, antrenorul CSM-ului, George Tăutu.

Principalii marcatori în partida de duminică au fost Paul Oarga (CSM Oradea) şi Ralph Roosz-Suba (Unirea), ambii cu câte 9 goluri.

Pentru CSM Oradea au evoluat:  Răzvan Costin, George Duma, Robert Ene – portari; Paul Oarga – 9 goluri, Adrian Mihăilescu – 6, Devid Munea – 6, Răzvan Radu – 5, Benjamin Szabo – 4, Alexandru Potera – 3, Andrei Teodorescu 2, Ghiţă Mateaş 1, Petru Pomian 1, Szasz Csongor 1, Eduard Szilagyi 1, Georgel Costea şi Codrin Zamfir.

După acest meci, formaţia bihoreană este singura cu punctaj maxim, fiind liderul incontestabil al clasamentului.

În celelalte două partide ale rundei de duminică, universitatea Craiova a dispus pe teren propriu cu scorul de 41-28 de CSU Politehnica Timişoara II, în timp ce la Tg. Jiu, CSU „Constantin Brâncuşi” din localitate s-a impus cu 29-20 în disputa cu CNOPJ Timişoara. Formaţia HC Beldiman Arad a avut liber.

În cadrul etapei viitoare, CSM Oradea va evolua în deplasare la CSU Politehnica Timişoara, duminică, 6 octombrie.

Clasament:

Clasament handbal