Îngrijorarea cauzată de posibila extindere a coronavirusului şi în România a afectat şi o competiţie sportivă din Bihor. Este vorba despre ediţia a 8-a a Cupei Bihorul, organizată duminică de Clubul Sportiv Crişul Oradea, în parteneriat cu Asociaţia Judeţeană de Box Bihor şi Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Bihor.

Astfel, ca urmare a atenţionării făcute de Ministerul Tineretului şi Sportului şi Ministerul Sănătăţii, fostul mare campion Francisc Vaştag, care urma să însoţească echipa CSM Reşiţa la aceste întreceri, nu a mai venit la Oradea.

Tot din acest motiv nu s-au mai prezentat la competiţie nici sportivii din Serbia, care iniţial s-au înscris la întreceri, şi nici cei din Caraş Severin.

În total, ediţia din acest an a Cupei Bihorul la box a reunit la sala de sport a Liceului "Don Orione" din Oradea aproximativ 50 de pugilişti, care au reprezentat cluburile Dacia Orăştie, CSS Hunedoara, Universitatea Cluj, Cegled (Ungaria), Gym Mar Strong Oradea, Mănuşa de Aur Holod, Crişul Oradea, Voinţa Satu Mare, CSM Zalău, LPS Banatul Timişoara şi CSM Timişoara. Între aceştia, şi mulţi campioni naţionali sau medaliaţi la Campionatele Naţionale de anul trecut.

Clubul gazdă, CS Crişul (antrenor emerit Mihai Miklos şi instructor Ionel Oşvat) a prezentat la startul întrecerilor patru sportivi, dintre care doi au luptat în meciurile oficiale, iar doi la cele de sparing (fără decizie). 

Medaliat la Naţionale, Daniel Mihuţa a câştigat la puncte meciul pe care l-a avut cu Laurenţiu Brănişcan, de la Dacia Orăştie, în cadrul categoriei 60 kg juniori. Din păcate, însă, Rareş Marta a pierdut în faţa lui Cătălin Bojin, de la CSM Timişoara.

Ceilalţi doi pugilişti de la CS Crişul care au susţinut meciurile de sparing au fost Cristian Toromba şi George Sabo.

Dintre ceilalţi sportivi bihoreni participanţi s-au remarcat şi Angelo Covaci, de la Gym Mar Strong Oradea, şi Silviu Agud, de la Mănuşa de Aur Holod, şi aceştia medaliaţi la Naţionalele de anul trecut.

Printre ceilalţi pugilişti care anul trecut au devenit campioni naţionali sau medaliaţi la Campionatele Naţionale şi au fost prezenţi la ediţia din acest an a Cupei Bihorul la box se numără: Daniel Gârlan, Alexandru Gălean şi Vlad Şchiopu (de la CSS Hunedoara), Kiss Attila, Rudolf Bogar şi Molnar Attila (de la Voinţa Satu Mare), Rareş Moldovan (Universitatea Cluj), Cristian Terek (CSM Zalău) şi Denis Radu (Banatul Timişoara).