La capătul unui meci cu ritm alert, cu o serie de ocazii de poartă, Luceafărul Oradea a trebuit să se recunoască învinsă, sâmbătă, la Sânmartin, în faţa celor de la FC Argeş, în etapa a 28-a a eşalonului secund.

Jocul s-a încheiat cu scorul de 1-2, după ce la pauză tabela consemna rezultat de egalitate, 0-0. Piteştenii au condus cu 1-0, după ce Constantin Barbu a marcat în minutul 62, orădenii au egalat în minutul 68, prin Francois Yabre, în timp ce golul victoriei echipei oaspete l-a reuşit Vasile Buhăescu, în minutul 81.

Repriză fără gol

Încă din start, partida a avut un ritm bun. În minutul 5, portarul piteştenilor, Grecu, a respins o lovitură de cap din apropiere a lui Paraschiv, după o centrare din corner. În replică, în minutul 7, I. Şerban a executat în careu o lovitură liberă, dar G. Turda a reluat din 6 metri pe lângă poartă.

În minutul 18, în schimb, Vasile Pop de la Luceafărul, a trimis un şut bun de la 22 de metri, cu efect, dar puţin pe lângă poata lui Grecu. De asemenea, în minutul 22, jucătorul chinez de la Luceafărul, Lu Yuefeng a prins un şut bun de la 20 de metri, dar mingea a trecut puţin pe lângă bara din stânga.

Momentele bune ale bihorenilor au continuat şi în minutele următoare, iar Vasile Pop a executat, direct pe poartă o lovitură liberă din dreapta, în minutul 26, însă a respins goalkeeper-ul Grecu. Un minut mai târziu, Ciul a centrat periculos, de pe dreapta, în careu, Prejmerean a preluat şi a şutat periculos, pe jos, însă Grecu a reţinut lângă bară.

Până la pauză doar oaspeţii au mai avut un şut a lui Buhăescu, în minutul 40, de la 18 metri, lateral dreapta, dar şi pe lângă bară. Astfel, s-a intrat în pauză cu scor alb, 0-0.

Desprinderea argeşenilor

Repriza a doua a avut acelaşi ritm bun, cu ocazii cât la o poartă, cât la cealaltă. La două minute de la reluare, V. Pop a centrat în 6 metri din corner, de unde Yabre a reluat cu capul, însă a trimis puţin pe lângă bară. În replică, în minutul 52, Năstăsie a şutat pe jos din marginea careului, dar portarul orădean Moga a reţinut.

Din acest moment jocul s-a ascuţit şi mai tare, iar pentru orădeni au urmat două ocazii foarte bune de gol. Mai întâi, în minutul 53, Prejmerean a centrat periculos de pe stânga, iar Paraschiv a reluat cu capul, dar portarul Grecu a respins spectaculos, de lângă bară. Apoi, în minutul 57, după o centrare tot de pe stânga, acelaşi Paraschiv, singur la 7 metri central, a trimis puţin peste transversală, deşi avea toată poarta goală în faţă.

Au urmat apoi câteva minute foarte bune pentru oaspeţi. Năstăsie a şutat bine de la 25 de metri, în minutul 58, dar a reţinut portarul Moga. Două minute mai târziu, acelaşi Năstăsie, din interiorul careului a trimis pe lângă. În minutul 62 a venit totuşi şi primul gol. După o acţiune purtată în flancul stâng, Cătălin Barbu a primit în centru şi a şutează pe jos, de la 25 de metri, dar bine plasat, în stânga lui Moga.

Pe val, Argeşul şi-a mai creat apoi alte două ocazii, prin Năstăsie, care a trimis din 16 metri, lateral stânga, în minutul 65, dar a respins Moga, iar la faza imediat următoare, Ionuţ Şerban a prins un şut bun de la distanţă, mingea a fost deviată şi a căzut pe transversală.

Totuşi, bihorenii au reuşit să restabilească egalitatea, în minutul 68, după ce Prejmerean a executat bine o lovitură liberă de pe stânga. El a trimis în faţa careului mic, de unde Francois Yabre a deviat în stânga portarului Nicuşor Grecu.

După marcarea golului, elevii antrenorului Cristian Lupuţ au prins curaj, dar ocaziile mai periculoase au apărut la cealaltă poartă. După ce Năstăsie a tras din afara careului, iar mingea a lovit bara, în minutul 77, a venit şi golul al doilea pentru oaspeţi. În minutul 81, Năstăsie a centrat în careu, a respins în faţă portarul Moga, până la Vasile Buhăescu, care a preluat, a fentat un adversar şi a trimis în plasă.

Deşi în ultimele minute, bihorenii au alergat după golul egalizator, nu l-au mai reuşit, iar meciul s-a încheiat cu victoria argeşenilor, cu 2-1.

Antrenorul îşi asumă eşecul

Înfrângerea este dezamăgitoare pentru "luceferi", având în vedere programul dificil de meciuri pe care îl au în continuare. Tocmai de aceea, era foarte important să se impună sâmbătă. Cum au pierdut, lucrurile se complică pentru ei.

"Consider că am început jocul foarte bine, dar  am întâlnit o echipă foarte bună astăzi, care a jucat la rezultat. S-au închis foarte bine, au închis bine spaţiile, dar dacă nu înscriem la atâtea ocazii de gol pe care le-am avut şi nu reuşim să le fructificăm, fotbalul te pedepseşte. Îmi asum responsabilitatea rezultatului. Consider că nici eu nu am fost foarte inspirat la schimbări. Situaţii devine din ce în ce mai grea. Vor urma 11 finale, în care trebuie să băgăm capul în pământ şi să muncim mai mult", a declarat, la conferinţa de presă de după joc, Cristian Lupuţ, antrenorul Luceafărului.


Luceafărul Oradea - FC Argeş 1-2 (0-0)

Au marcat: Yabre (min. 68) / C. Barbu (min. 62) şi V. Buhăescu (min. 81)
Stadion: Luceafărul (Sânmartin)

Luceafărul: Moga – Ciul (min. 82 Wanya), Oros - cpt., Yabre, Moihedja – V. Pop, Prejmerean, Lu, Yuefeng, Al. Dulca - G. Paraschiv (min. 67 Mitrică) şi Bebey (min. 77 Luduşan). Antrenor: Cristian Lupuţ

FC Argeş: N. Grecu – D. Oancea, G. Turda, Vişa, Tofan – C. Barbu (min. 63 Hreniuc), M. Panait, I. Şerban, I. Năstăsie – cpt. (min. 84 A. Popa) - Ed. Florescu (min. 76 Buleică) şi Buhăescu. Antrenor: Augustin Eduard

Au arbitrat: Dorin Petru Voina (Reşiţa) - Doru Claudiu Lucaciu (Cluj-Napoca) şi Răzvan Constantin Nistoran (Reşiţa).


Etapa a 28-a a Ligii a II-a la fotbal:

Vineri, 5 aprilie

Chindia Târgovişte - Dacia Unirea Brăila 3-0

Sâmbătă, 6 aprilie, ora 11:00

Luceafărul Oradea - FC Argeş 1-2

Energeticianul - SSC Farul Constanţa 0-1

Metaloglobus Bucureşti - Ripensia Timişoara 1-1

Pandurii Târgu Jiu - ACS Poli Timişoara 1-1

CS Baloteşti - UTA Arad 1-3

Sâmbătă, 6 aprilie, ora 17:00

ASU Politehnica Timişoara - Daco-Getica Bucureşti

Sâmbătă, 6 aprilie, ora 19:30

Universitatea Cluj - CS Mioveni (DigiSport 1, TelekomSport 1, LookSport)

Duminică, 7 aprilie, ora 12:30

Sportul Snagov - Academica Clinceni (DigiSport 1, TelekomSport 1, LookSport) 0-2

Duminică, 7 aprilie, ora 15:00

Aerostar Bacău - Petrolul Ploieşti (DigiSport 1, TelekomSport 1, LookSport) 0-2