A opta ediţie a concursului de atletism Oradea City Running Day a avut loc duminică în centrul oraşului şi a reunit la start peste 800 de atleţi profesionişti sau amatori. Aceştia s-au adunat în Piaţa Ferdinand încă de la ora 8, iar înainte de startul oficial şi-au făcut încălzirea, bucuroşi că vremea a fost numai bună pentru alergat.

La ora 10 fix, ei au început alergarea. Indiferent în care categorie de concurs s-au înscris – semimaraton (21 kilometri), ştafeta firmelor, cu patru persoane (21 kilometri) ori cursa populară (10 kilometri) – cu toţii au pornit pe acelaşi traseu: Piaţa Ferdinand, Piaţa Unirii, strada Principatelor Unite, pe sub podul Decebal, malul stâng al Crişului Repede, Podul Carol I, malul drept al Crişului Repede, strada Sfântul Apostol Adrei, strada Patrioţilor ocolind Teatrul de Stat, Piaţa Ferdinand, strada Iosif Vulcan (pe o bandă de circulaţie), întoarcere pe strada Iosif Vulcan în Piaţa Ferdinand. Traseul a fost lung de 5 kilometri, aşa că cei care au participat la alte probe decât cursa populară au parcurs mai multe ture.

De pe margine, sportivii au fost încurajaţi şi aplaudaţi de prieteni, cunoştinţe sau pur şi simplu orădeni care s-au oprit să vadă concursul. Printre alergători s-au numărat şi zece persoane înscrise la categoria de vârstă 60+, dar şi câţiva copii care au dovedit rezistenţă serioasă!

Oradea City Running Day

Totodată, merită menţionat că acest concurs a atras sportivi din opt ţări: România, Ungaria, Slovacia, Irlanda, Spania, Marea Britanie şi SUA. De asemenea, au putut fi văzuţi printre alergători şi politicieni: viceprimarul Oradiei, Florin Birta, şi deputatul PNL Florica Cherecheş, de altfel participantă în fiecare an la competiţie.

Primii care au ajuns la finish au fost, desigur, câştigătorii cursei populare. La masculin, pe locul I s-a situat atletul orădean Laviniu Chiş (foto), care a terminat cursa în 16 minute şi 26 de secunde, iar la feminin a fost fruntaşă atleta timişoreancă Yasmina Tămăşilă.

Cursa de 10,5 km a fost câştigată de Eduard Hercuţ (36:00) şi Karina Tămăşilă (42:07), iar Ştafeta Firmelor de compania StarTeam Holcim 1. Pe locul doi s-au clasat angajaţii firmei Eco Bihor, iar pe 3 cei ai Smartware. În fine, cea mai grea cursă, de 21 de km, a fost câştigată de doi atleţi gorjeni: Bălţoi Adela (1:19:16) şi Ştefan Lupu (1:11:18).

Toţi participanţii au primit însă, la finalul cursei, medalii de învingători. Pentru această ediţie, organizatorii de la Clubul Sportiv Xterra au ales să imprime pe medalii faţada Palatului Moskovits Miksa.