Echipa de volei feminin CSU Oradea a debutat cu dreptul in noua ediţie de campionat a Diviziei A2, Seria Vest, după ce a învins sâmbătă echipa Politehnica Timişoara cu scorul de 3-1, pe tren propriu, în sala polivalentă a Universităţii din Oradea.

Universitarele orădene au început ezitant partida, greşelile din startul partidei fiind puse pe de o parte pe seama emoţiilor dar mai ales pe seama schimbărilor sistemului de joc, cauzate în principal de lipsa căpitanului Fîcă Iuliana în atac. La acestea s-a adăugat şi integrarea în apărare a unui nou libero, Grosu Andreea, transferată în acest sezon.

Oaspetele au speculat aceste inexactităţi şi şi-au adjudecat primul set cu scorul de 25-23, desprinzându-se în finalul setului.

Următoarele trei seturi au fost o lecţie de mobilizare şi aplicare a ceea ce s-a pregătit în antrenamente pentru acest joc.

Odată cu reglarea relaţiilor de joc, revenirea a fost dată de jucătoarele cu experienţă Paşca Anca şi Radu Fîcă Maria, care au ştiut să-şi împingă de la spate coechipierele şi, prin propria evoluţie, să le dea încredere şi siguranţă mai tinerelor studente. 

Scorul din fiecare set ilustrează evoluţia pozitivă şi faptul că orădencele au fost de neoprit, primul set fiind adjudecat cu scorul de 25-12, după ce au condus cu 12-6, respectiv 21-10, iar setul a fost câştigat cu scorul de 25-12. Următoarele două seturi au fost şi mai scurte, fiind adjudecate fără drept de apel, cu scorul de 25-7, respectiv 25-9.

Gazdele au prins aripi şi a fost un recital voleibalistic. Jucătoarea Chiş Flavia a revenit pe postul de centru, transferată de la clubul ACS Viitorul Borş. De asemenea, la orădence au debutat ridicătoarea Moş Antonia, provenind de la acelaşi club, jucătoarea Telian Diana, transferată de la LPS Bihorul Oradea, precum şi Năstruţ Denisa pe postul de universal, transferată de la LPS Satu-Mare.

Coordonatoarea Adamcsik Daiana a reuşit să-si seteze direcţiile paselor şi să găsească traiectorii optime pentru colege, astfel Breban Alexandra a reuşit câteva execuţii spectaculoase, aflându-se într-un real progres, iar şteiencele Pura Madălina şi Blaj Giulia şi-au adus prin evoluţia lor dezinvoltă, contribuţia la această victorie.

Marea pierdere a acestui meci o constitue accidentarea extremei Maxim Andreea, care în setul 2 la scorul de 18-8 pentru CSU Oradea, în urma unei acţiuni în atac s-a accidentat la gleznă şi este indisponibilă pentru săptămânile următoare.

"Mă bucur că am reuşit să debutăm cu o victorie şi sunt foarte mulţumită mai ales de modul în care fetele au reuşit să se mobilizeze şi să revină după ce am pierdut primul set. Sper să continuăm evoluţiile pozitive. Ne aşteaptă meciuri grele, însă am încredere în echipă şi vom lupta să ne asigurăm o poziţie cât mai sus la finalul fazei I", a declarat, după partidă, antrenoarea orădencelor, Mariana Szabo-Alexi.  

Echipa CSU Oradea: Telian Diana, Breban Alexandra, Maxim Andreea, Moş Antonia, Haidu Roxana, Paşca Anca, Adamcsik Daiana, Blaj Giulia, Radu Fîcă Ana Maria, Fîcă Iuliana, Bikfalvi Alexandra, Pura Mădălina, Grosu Andreea, Chiş Flavia, Năstruţ Denisa. Antrenori Szabo-Alexi Mariana şi Szabo-Alexi Paul.

Celelalte rezultate ale etapei: 
CSU Oradea - CSU Politehnica Timişoara 3-1
CSM Sighetu Marmaţiei – CSMU Craiova 0-3
CSS Turda - CSU CNUE Medicina Targu Mureş 0-3

În etapa viitoare, sâmbătă, 26 octombrie, CSU Oradea va evolua în deplasare, pe terenul oltencelor de la SCM U Craiova.