Asociatia Club Sportiv Black&White din Oradea organizează în această lună o nouă ediție a turneului de snooker Oradea Snooker Open. Ajuns la ediția cu numărul 6, concursul se va desfășura în perioada 17-20 mai și a avea ca invitați 32 de jucători de snooker din România și Ungaria.

După cum anunță organizatorii, formatul turneului este de 8 grupe a câte 4 jucători fiecare, faza grupelor urmând a se disputa în primele două zile ale turneului. Se vor califica primii doi jucători din fiecare grupă, după ce vor juca în sistem „cel mai bun din 5 jocuri”.

Optimile și sferturile de finală se vor disputa în a treia zi a turneului, pe 19 mai. Semifinalele și finala vor avea loc în ultima zi a turneului, pe 20 mai, finala urmând a se desfășura în sistemul „cel mai bun din 7”.

„Pentru că ne dorim să organizăm un turneu de elită, am invitat nominal cei mai buni jucători de snooker din Romania și Ungaria”, au mai precizat organizatorii.

Între cei 32 de participanți, figurează trei concurrenți din București, patru din Baia Mare, doi din Pitești, câte trei din Arad, Cluj-Napoca și Brașov, patru din Budapesta, unul din Hajduboszormeny, doi din Craiova și șapte din Oradea.

„Obiectivele turneului organizat de către asociația noastră sunt cele de a promova un sport relativ nou în România, în rândul tinerilor și nu numai. Sport nobil, educațional, elegant, care dezvoltă capacități intelectuale din care predomină respectul, distincția, onoarea și fair play-ul. Un alt obiectiv major este cel de a duce Oradea, cât și județul Bihor pe harta internațională a Snooker-ului”, transmit organizatorii.

De menționat că Asociația Club Sportiv Black&White Oradea s-a înființat în anul 2013, din dorința “de evoluție a unui grup de jucători pasionați  de snooker”, după cum se descrie. Ea are activități sportive în următoarele ramuri: biliard, snooker, darts, squash, table (backgamon) și remi (rummy). Scopul vizează și performanța, inițierea, selecția și pregatirea de sportivi în aceste domenii, precum și participarea la competiții interne și internaționale.