Uniunea Democratică a Slovacilor și Cehilor din România organizează în perioada 17-19 august un turneu de minifotbal pentru amatori, în Oradea, la care vor lua parte echipele comunităților  slovace din România, Slovacia,  Croația, Polonia și Ungaria.

Turneul, aflat la a treia ediție, îşi propuen să contribuie la întărirea relațiilor dintre membrii comunităților slovace din cele cinci țări. „Este important pentru noi, ca tinerii să se poată exprima și prin activități sportive. Prin aceste acțiuni dorim sa promovăm multiculturalitatea, multietnicitatea și în același timp România, județul Bihor și municipiul Oradea”, a declarat preşedintele Uniunii Democratice a Slovacilor şi Cehilor din România, bihoreanul Adrian Miroslav Merka. 

Turneul se va desfășura la baza sportivă  tineretului a Liceului cu Program Sportiv din Oradea, vineri fiind programată tragerea la sorţi, sâmbătă deschiderea oficială, cu intonarea imnului României, imnurilor țărilor participante și imnului Uniunii Europene, precum şi meciurile turneului, iar duminică premierea câştigătorilor, închiderea festivă, dar şi o vizită a oraşului Oradea.

„Sperăm ca spiritul de fair-play,  de colegialitate, de multiculturalitate, multietnicitate  să primeze și în acest an iar oaspeții noștri să plece cu amintiri plăcute din frumosul municipiu Oradea”, a mai arătat Merka.