Parcul I. C. Brătianu Oradea a găzduit în această săptămână un eveniment inedit. Este vorba despre Calisthenics SET&REPS 2019, o competiție care a numărat 20 de sportivi, din patru orașe (Timișoara, Oradea, Cluj și Sibiu).

De menționat că antrenamentul Calisthenics folosește exclusiv propria greutate ca și încărcătură, poate fi practicat oriunde, este ieftin și accesibil oricui. 

Competiția s-a desfășurat la probele de tracțiuni, genuflexiuni pe un picior record, flotări la paralele record, ramat record, genuflexiuni record și flotari la sol record.

Scopul competiției, organizate de echipa SRA Calisthenics din Timișoara, a fost promovarea antrenamentului Calisthenics și in Oradea datorită faptului că sunt deja două locuri special amenajate pentru această activitate.

„Cei care au fost prezenți la eveniment au văzut ce înseamnă cu adevărat această activitate fizică și sperăm ca în viitorul apropiat să se formeze o comunitate care se antrenează constant și organizează evenimente în acest oraș. Oradea are potențial, are parcuri și are deschidere către stilul de viață sănătos”, au mai transmis organizatorii.

Printre participanți sau numărat și două mămici și un tătic care au concurat alături de copiii lor. Cele mai spectaculoase evoluții au fost ale Alisiei Persa și Anei Persa, două fetițe de 13 respectiv 8 ani care s-au întrecut pe ele însele.