Bihoreanul George Puşcaş, golgheterul Euro 2019 de tineret a României, a semnat miercuri cu echipa Reading, din liga a doua a Angliei. Echipa l-a cumpărat pentru suma de 8 milioane de euro.

Anunţul a fost făcut public, miercuri, de formaţia din Championship pe contul de Twitter, dar şi de impresarul tânărului, Cătălin Sărmăşan, pe pagina sa de Facebook.

Oferta a fost făcută marţi seara către Inter Milano, iar transferul s-a oficiat miercuri, după ce golgheterul s-a deplasat în Anglia pentru a-şi efectua vizitele medicale. Puşcaş a semnat un contract valabil timp de cinci ani. 

Presa sportivă scrie că tânărul bihorean a fost cumpărat pentru suma de 8 milioane de euro, urmând să se adauge alte 2 milioane dacă atinge obiectivele propuse.

"George este tânăr, cu foame de rezultate, un atacant talentat cu un instinct de marcator. Fără goluri nu se pot câştiga meciuri, iar acum avem mai multe opţiuni din care să alegem. Sunt nerăbdător să îl prezint lotului", a declarat managerul Reading, Jose Gomes, potrivit digisport.ro.

De asemenea, şi atacantul şi-a anunţat fanii pe pagina de Facebook. "De azi începe o nouă provocare pentru mine! Mă bucur că sunt aici şi abia aştept să joc! Hai, Reading!", a scris Puşcaş pe pagină. Potrivit digisport.ro acesta va încasa un salariu de circa 1.000.000 euro pe sezon.

Pentru semnătura tânărului s-a mai luptat şi echipa Birminghan. 

George Puşcaş a evoluat până acum la Viitorul Marghita, CF Liberty, FC Bihor, Inter Milano, Bari, Benevento, Novara şi Palermo. În această vară, bihoreanul s-a pregătit alături de Inter Milano, mergând în cantonamentul din Singapore, dar şi în Londra, acolo unde a îmbrăcat pentru ultima dată tricoul negru-albastru. În sezonul trecut, Puşcaş a evoluat pentru Palermo, formaţie pentru care a jucat în 33 de meciuri şi a marcat de 9 ori.

Reading este antrenată, din decembrie 2018, de portughezul de 48 de ani, Jose Manuel Gomes, iar ultima dată când a promovat în Premier League s-a întâmplat în anul 2012.