Campioana României la fotbal, CFR Cluj, s-a calificat în primăvara europeană după ce a învins, joi seara, echipa scoţiană Celtic Glasgow, pe stadionul "Constantin Rădulescu" din Cluj-Napoca. Echipa antrenată de Dan Petrescu urmează să afle luni adversara din şaisprezecimile Europa League. 

Campioana României s-a impus, joi seara, prin golurile marcate de Andrei Burcă (48) şi Damjan Djokovic (70), ambele după assist-uri ale lui Ciprian Deac. CFR şi-a luat revanşa după eşecul cu 0-2 din tur, chiar dacă a întâlnit o echipă fără mulţi titulari, ardelenii reuşind să încheie cu 12 puncte, un record pentru o echipă românească în grupele unei cupe europene, scrie gsp.ro. 

CFR a făcut un joc bun, a evoluat atent, fără a risca prea mult şi a profitat de două dintre oportunităţile pe care le-a avut, mai notează jurnaliştii GSP. 

CFR Cluj avea nevoie de un singur punct în acest meci sau ca Lazio să nu câştige la Rennes pentru a se califica în şaisprezecimile de finală şi a reuşit să îşi asigure biletul pentru faza următoare fără emoţii, în condiţiile în care Lazio a fost întrecută cu 2-0 în Hexagon.