După ce a atras atenţia de mai mulţi ani asupra condiţiilor precare de pregătire pe care le au atleţii orădeni, preşedintele Asociaţiei Judeţene de Atletism Bihor, profesorul Virgil Preda, a inaugurat, marţi, un sector modern pentru pregătirea atleţilor din probele de sărituri.

Investiţia, realizată cu ajutorul unor foşti atleţi, s-a făcut la Universitate, acolo unde, de acum, săritorii orădeni se vor putea pregăti în condiţii normale. Sectorul este prevăzut cu o pistă moderă de tartan, la nivelul ultimelor standarde.

După cum a declarat tehnicinaul orădean, investiţia a fost realizată de către Asociaţia Judeţeană de Atletism Bihor, cu sprijinul financiar al câtorva sponsori. Este vorba despre foşti sportivi practicanţi ai atletismului.

La inaugurarea de marţi au fost invitate oficialităţi ale Universităţii din Oradea, foşti şi actuali atleţi, sponsori, dar şi apropiaţi ai atletismului bihorean.

"Sunt deosebit de fericit că am acum ocazia să inaugurez aici un sector modern de sărituri, care va contribui, cu siguranţă, la progresul celor care practică săriturile, la impulsionarea acestui sport. Avem aici la Oradea o şcoală de sărituri, care a dat, de-a lungul anilor, mari campioni pentru atletismul românesc, culminând cu fosta campioană mondială de junioare la săritura în înălţime, Ligia Bara", a declarat antrenorul Virgil Preda.

Cei care au tăiat panglica de inaugurare a sectorului au fost rectorul Universităţii Constantin Bungău, prorectorul Marcela Prada, preşedintele Senatului Universităţii, Sorin Curilă, şi prof. Virgil Preda, cel care este şi vicepreşedinte al Federaţiei Române de Atletism.

În cadrul evenimentului, Preda a înmânat diplome pentru cei care au contribuit, cu rezultatele lor, la dezvoltarea atletismului bihorean în probele de sărituri, şi anume Mariana Preda, Antal Carol, Pásztai Zoltán, Ion Vasile, Ispán Andrea, Siviu Uivaroşan, Andrei Sasca, Sergiu Foltuţ, Horaţiu Sabău, Ligia Bara, Alesia Rengle, Claudiu Haşegan, Luca Abrudan, Nagy Norbert, Antal Gergő.

Primii care au testat sectorul şi condiţiile de pregătire au fost atleţii invitaţi la eveniment, care au desfăşurat, astfel, un concurs ad-hoc de săritură în înălţime. Este vorba despre Ligia Bara, Alesia Rengle, Nagy Norbert, Claudiu Haşegan, Antal Gergő şi Luca Abrudan.