Tânărul judoka orădean Alex George Creț confirmă progresul în care se află, reușind să obțină un nou rezultat bun la Cupa Europeană de Cadeți.

La competiția care s-a desfășurat în weekend la Bielsko Biala, în Polonia, în urma unei evoluții foarte bune, Alex (în foto, al doilea din dreapta) s-a clasat pe locul III la categoria 81 kg, intrând în posesia medaliei de bronz.

Orădeanul a avut un parcurs excelent până în semifinale, învingând în turul II (după un tur liber) pe brazilianul Marco, în turul III pe croatul Copic, iar în turul IV pe francezul Ngayap Hambou. De menționat că ultimii doi adversari l-au învins pe Alex Creț la turneele anterioare.

Din păcate în semifinale, însă, orădeanul a pierdut in fața japonezului Sugawara, urmând să lupte în finala mică pentru medalia de bronz, cu slovenul Brod.

Pe acesta l-a învins clar, la ippon, intrând în posesia „unei prețioase medalii de bronz și acumulând puncte prețioase în clasamentul mondial al categoriei (WRL) 81 kg unde se află în acest moment pe locul 11”, după cum a declarat antrenoul Emil Morar.