Tânăra speranţă a scrimei orădene Andrea Muntean a avut o evoluţie foarte bună la întrecerile etapei a V-a a Circuitului Internaţional de spadă "Olimpici", sezonul 2017- 2018, care s-au desfăşurat în Ungaria, Bekescsaba.

În pofida unei concurenţe acerbe, Andrea a ocupat locul II şi, implicit, a cucerit medalia de argint la categoria mini feminin U11.

Competiţia a reunit la start peste 700 de sportivi din mai multe ţări ale Europei, iar la mini feminin (U11), sportiva de la LPS Bihorul Oradea (antrenor Nicolae Ille) s-a clasat a II-a într-o probă cu 50 de sportive înscrise.

De menţionat că Andrea Muntean a luat trei medalii la "Olimpici", de la cele cinci etape desfăşurate până acum. Astfel, tânăra sportivă orădeancă a ocupat locul 3 la prima etapa de la Hajduhahaz, s-a situat apoi pe locul 5 la a doua etapa de la Szolnok, de asemenea a ocupat poziţia a 5-a la etapa a treia de la Budapesta, locul 1 la etapa a patra de la Buk, respectiv locul 2 la runda a cincea, desfăşurată în weekend la Bekescsaba. La finalul sezonului, Andrea s-a clasat, însă, pe primul loc, din 126 de spadasine înscrise.

În afară de această competiţie, Andrea Muntean a mai luat recent medalia de aur la Memorialul "Ioan Popa" de la Bucureşti şi este vicecampioană naţională en-titre la această probă. Pentru ea urmează acum Campionatul Naţional de Copii de la Bucureşti, care este programat în perioada 18-19 iunie, unde este favorită la medalie.