Campioana României la baschet masculin CSM CSU Oradea s-a despărţit miercuri de căpitanul din ultimul sezon, Andrei Mandache.

Jucătorul arădean a anunţat despărţirea, postând un mesaj emoţionant pentru suporteri pe pagina sa de Facebook. Mandache a arătat că el a dorit să continue la CSM Oradea, însă oficialii clubului nu l-au mai vrut.

"Acum 3 săptămâni am avut o întâlnire cu domnul Şerban Sere care mi-a comunicat oficial că nu mai putem continua colaborarea. Aş dori să îi mulţumesc în primul rând pentru că şi-a găsit timpul necesar pentru a-mi comunica faţă în faţă acest lucru, dar şi pentru că mi-a demonstrat încă o dată că pe lângă faptul că este un preşedinte care ţine la jucătorii lui este şi un OM cu un caracter puternic, care m-a respectat atât pe mine, cât şi munca mea depusă în cadrul echipei. Visul de a mă întoarce în Oradea, la echipa cu care m-am lansat în liga naţională, a devenit realitate datorită acestui om minunat, care a căutat soluţii în repetate rânduri de a mă duce înapoi. Din păcate, orice început are şi un sfârşit, sau orice vis frumos se termină mai repede decât ne dorim noi să se întâmple… Oradea este singura echipă din ţară pentru care am fost dispus mereu să renunţ la pretenţii deoarece am considerat că sunt acasă! Îmi pare rău că trebuie sa mă despart de voi, de oraş, dar vreau şi cred că Dumnezeu are un plan mai bun pentru mine şi familia mea", a precizat, printre altele, Andrei Mandache.

O oră mai târziu a replicat şi echipa bihoreană, postând un mesaj de rămas-bun pe aceeaşi reţea de socializare.

"Pentru fiecare seară în care ai închis sala, stând în plus după antrenamente. Fie singur, cu sutele – miile tale aruncări la coş – fie cu Meluţ, Fome sau Bobe încercând să ajuţi noile generaţii, să le inspiri pasiunea ta pentru baschet şi să le induci puţin din profesionalismul desăvârşit pe care îl ai. Pentru fiecare minut pe care l-ai petrecut cu suporterii. Fiindcă de multe ori după meciuri nu plecai acasă până nu îţi făceai poze cu fiecare suporter care îţi cerea asta. Iar dragostea ta pentru suporteri se întoarce tot cu dragoste. Pentru că ţi-ai lăsat dăruirea şi ambiţia pe parchet în cei mai frumoşi ani ai baschetului orădean... Mulţumim pentru omul care eşti. Unul minunat, alături de care ne-a făcut mereu plăcere să fim aproape în aceşti 3 ani. Şi cu siguranţă o să ne întâlnim zâmbitori, cu gânduri bune şi de acum înainte. Îţi urăm mult succes şi te aşteptăm de fiecare dată cu braţele deschise în oraşul pe care l-ai considerat acasă!", au precizat reprezentanţii clubului CSM pe pagina de Facebook.

Astfel, Andrei Mandache nu a mai intrat în vederile tactice ale staff-ului echipei orădene pentru noul sezon.

Până în prezent, lotul CSM-ului îi cuprinde sigur pentru următorul an competiţional pe Sean Denison, Kris Richard, Bobe Nicolescu şi Giordan Watson, jucători care au semnat deja contracte cu campioana României.