Baschetbaliştii de la CSM CSU Oradea au pierdut, marţi seară, cel de-al doilea meci al semifinalei Ligii Naţionale, de la Cluj, cu echipa locală Universitatea Banca Transilvania.

Desfăşurată la BT Arena, partida a fost controlată de gazde, care s-au impus cu scorul de 92-82, revanşându-se, astfel, după ce orădenii au câştigat primul meci, cel de duminică.

Antrenorul "roş-albaştrilor", Cristian Achim, a început jocul cu Watson, Richard, Nicolescu, Zekovic şi Valeika. După ce gazdele au marcat primele cinci puncte, orădenii au replicat şi, prin Watson, au marcat primele lor 10 puncte. Astfel, au trecut la conducere, dar clujenii au revenit şi au intrat în prima pauză în avantaj cu 26-21.

Sfertul secund a consemnat probleme pentru CSM, Nicolescu, Zekovic şi Carter acumulând fiecare câte trei greşeli personale. Pe acest fond, "alb-negrii" s-au desprins la 43-29. Bihorenii au revenit apoi spectaculos, au marcat 10 puncte fără să primească vreunul, fapt ce i-a apropiat la 4 lungimi. Apoi, în pauza mare s-a intrat cu 48-44 pentru gazde.

În debutul părţii secunde a jocului, "roş-albaştrii" s-au menţinut la două posesii în urmă, dar au irosit mai multe situaţii de a pune sub presiune echipa adversă. Din păcate însă, în sfertul III, Zekovic şi Nicolescu au ajuns a cea de-a patra greşeală personală, iar Richard la cea de-a treia. Totuşi, bihorenii s-au apropiat la trei puncte, 63-60, dar finalul secvenţei a mai adus patru puncte pentru U BT, care a condus în ultima pauză cu 67-60.

Ultimele 10 minute au fost controlate de clujeni, care au marcat 25 de puncte, faţă de doar 22 ale orădenilor, iar după ce Zekovic a fost descalificat pentru cea de-a cincea greşeală personală, Watson a oprit un parţial de 0-12 cu o pătrundere spectaculoasă.

Rezultatul final a fost 92-82 pentru U BT Cluj, formaţie care a egalat acum la unu raportul victoriilor din această semifinală.

De la CSM CSU Oradea, Giordan Watson a fost cel mai bun marcator, marţi seară, cu 27 de puncte. L-a urmat Arturas Valeika, cu 21 de puncte, şi Muhamed Pasalic, cu 11 puncte. De la clujeni, Alhaji Mohammed a bifat 21 puncte, iar Jason Washburn a înscris 19 puncte.

Acum seria jocurilor din semifinala U BT Cluj - CSM CSU Oradea se va muta în Bihor, la Arena Antonio Alexe, aici unde, cele două formaţii se vor duela sâmbătă, 18 mai, şi luni, 20 mai. Reamintim că se joacă după sistemul cel mai bun din cinci partide.