Baschetbaliştii de la CSM CSU Oradea au pierdut la o diferenţă de nouă puncte jocul din Ungaria, din manşa I a primului tur preliminar din Basketball Champions League, susţinut în compania celor de la Falco Szombathely.

Meciul, desfăşurat la Arena Savaria, a dat-o câştigătoare pe campioana Ungariei, care s-a impus cu scorul de 71-62.

Antrenorul Cristian Achim a început jocul cu Watson, Richard, Nicolescu, Zekovic şi Valeika. "Roş-albaştrii" au avut un start bun de joc, adjudecându-şi primul sfert cu scorul de 17-12.

Din păcate, în sfertul secund a urmat un recul în jocul bihorenilor, care, după ce au condus cu 19-16, s-au văzut conduşi cu 26-19. CSM CSU a reuşit să înscrie numai două puncte în primele şapte minute, în timp ce Falco a marcat 14 puncte. Mai buni la recuperare şi la punctele marcate din spaţiul de trei secunde, jucătorii echipei maghiare s-au desprins la pauza mare la 32-23.

Lucrurile au continuat prost pentru orădeni şi în sfertul III, când gazdele au continuat să se desprindă, Falco ajungând să conducă în ultima pauză la o diferenţă de 18 puncte, cu 62-44.

Totuşi, după ultima pauză s-a consemnat un reviriment al campioanei României, care a marcat primele şase puncte ale sfertului IV, reducând din handicap.

Deşi nivelul de apărare al echipei maghiare a continuat să fie ridicat, pe final bihorenii au reuşit să strângă pe tabela de marcaj şi să se apropie la nouă puncte, scor final 71-62.

Astfel, în returul de vineri seară, cu începere de la ora 19, de la Oradea, trupa pregătită de antrenorul Cristian Achim are de recuperat nouă puncte, pentru a obţine calificare în turul II.

"Felicit echipa gazdă. A jucat bine şi a făcut-o cu inima. A meritat să câştige acest meci. Îmi e foarte clar acest lucru. Ca să fiu sincer, Falco merita să câştige acest meci la diferenţă mai mare. Au luptat, au alergat, au pus presiune. Au jucat aşa cum trebuie jucat un astfel de meci, lucru pe care nu îl pot spune despre echipa mea. Din punctul meu de vedere, a fost un meci oribil pentru noi. (…) Sper ca în retur să arătăm că şi noi merităm să ne calificăm", a declarat, după joc, tehnicianul CSM-ului, Cristian Achim.

În meciul de marţi seară, de la Szombathely, Dragan Zekovic a fost principalul marcator al "roş-albaştrilor", cu 12 puncte, în timp ce Giordan Watson a avut 11 puncte. De la gazde, Benke, cu 18 puncte, şi Filipovity, cu 17 puncte, au fost cei mai eficace.