După jocul din campionat, de vineri, cu Craiova, baschetbaliştii de la CSM CSU Oradea se pregătesc acum de prima manşă a sferturilor de finală din Cupa României.

Bihorenii vor întâlni miercuri, de la ora 20, la Arena Antonio Alexe, formaţia Steaua Bucureşti, într-o reeditare a semifinalei de cupă şi a finalei de campionat din sezonul precedent.

Situaţia este schimbată, însă, faţă de sezonul precedent. "La momentul duelului din sferturile de finală ale Cupei României, atât Oradea, cât şi Steaua sunt în posturi mai puţin fericite decât la confruntările directe din sezonul anterior. Atunci ambele echipe se aflau în postură mai favorabilă, chiar dacă de-a lungul sezonului regulat nici atunci nu au strălucit", precizează site-ul clubului CSM Oradea în prefaţa disputei.

În prezent, echipa bucureşteană este antrenată de Saşa Ocokoljic, cel care a condus CSU Asesoft Ploieşti spre ultimul titlu din istorie. Totuşi, formaţia din Capitală are un sezon mai puţin reuşit, iar după retrogradarea în a doua grupă valorică pentru faza secundă din sezonul regulat, bucureştenii se confruntă cu dificultăţi în ceea ce priveşte lupta de calificare în play-off.

Prin prisma acestui fapt, dar şi pentru că evoluează acasă, elevii antrenorului Cristian Achim pornesc favoriţii acestui joc, în care doresc să se impună de aşa manieră încât să ia o opţiune serioasă pentru calificarea în semifinale.

De notat că Steaua Bucureşti va miza în această dublă confruntare pe serviciile a trei foşti jucători ai CSM Oradea. Este vorba despre Andrei Mandache şi despre sârbii Uros Lucic şi Aleksandar Vlahovic.

În schimb, CSM CSU Oradea va miza pe serviciile noilor achiziţii, Marc Carter şi Nikola Markovic, alături de jucătorii deja familiarizaţi cu Steaua Bucureşti. În continuare însă, staff-ul tehnic al bihorenilor nu va miza pe Laci Lazar, care se află în recuperare după accidentarea la umăr.

Jocul de miercuri va putea fi urmărit şi pe micul ecran, în transmisiunea în direct a celor de la Digi Sport.