Printre cei 17 elevi din judeţul Bihor care au susţinut zilele trecute Evaluarea Naţională şi au luat nota 10 la ambele materii se află şi sportiva Alexia Creţ de la CSU Oradea. 

Elevă a liceului Emanuil Gojdu, Alexia a jucat sezonul acesta la echipa de junioare U 15 BCU Oradea şi la echipa de Liga Nationala CSU - CSM Oradea. De asemenea, ea a fost convocată la lotul naţional U 15, participând la un turneu de pregatire în Istanbul.

"Pentru a ne demonstra că nu este imposibil să faci cu succes şi şcoală şi sport, la turneul final U 15 desfăşurat la Buziaş, sportiva noastră a fost cea mai eficientă jucătoare a turneului, la egalitate de puncte cu altă jucătoare tot de la echipa BCU Oradea, Milas Teodora Lorena (79 eficienţă), precum şi cea mai bună pasatoare şi a treia marcatoare a turneului. Alexia a fost cea mai bună marcatoare a echipei cu 14,6 puncte/meci", se arată într-un comunicat al clubului.

Tot cu medie mare a terminat examenul şi jucătoarea Milas Lorena (8,77), care, asemenea Alexiei, anul acesta a jucat în Liga Naţională, la junioare şi a participat împreună cu lotul naţional U 15 la turneul din Istanbul.

La turneul final U 15, Lorena, pe langă premiul pentru cea mai eficientă jucătoare, a mai câştigat şi premiul pentru cea mai bună recuperatoare şi a fost inclusă în Best Five-ul turneului. De menţionat faptul că Lorena a fost singura jucătoare a turneului care a realizat double-double în fiecare meci disputat.

"Aceste fete sunt dovada vie că sportul nu este un impediment pentru şcoală... Dacă îţi doreşti cu adevărat, poţi!", au subliniat reprezentanţii CSU Oradea.