Baschetbaliştii de la CSM CSU Oradea s-au deplasat în acest final de săptămână la Craiova, unde vor debuta, sâmbătă, în faza a doua a sezonului regulat din Liga Naţională.

Elevii antrenorului Cristian Achim vor întâlni echipa locală SCM Universitatea, într-o partidă programată cu începere de la ora 17, la Sala Polivalentă din Craiova.

Se anunţă un joc foarte dificil pentru bihoreni, care, pe lângă faptul că se confruntă cu probleme de lot, după plecarea pivotului Sean Denison, vor întâlni de această dată o formaţie  experimentată, alcătuită din jucători străini cu vechi ştate în Liga Naţională. După cum precizează şi site-ul clubului bihorean, "oltenii mizează pe mulţi jucători capabili să marcheze cu generozitate, iar principalele arme ofensive sunt Morris Curry şi Porter Troupe". Mai mult decât atât, echipa din Craiova este antrenată de Aco Todorov, un tehnician care a implementat un stil de joc colectiv, atractiv şi eficient.

Cu toate acestea, "CSM-ul va încerca să ofere o replică necesară pentru a putea relua şirul victoriilor în deplasare", după cum mai transmite conducerea clubului campion.

Reamintim că după prima fază a campionatului CSM CSU Oradea ocupă locul 4 în clasament, cu 9 victorii şi 5 înfrângeri, în timp ce oltenii sunt pe locul 3, cu 10 victorii şi 4 înfrângeri înregistrate.

În prima fază a campionatului cele două echipe şi-au împărţit victoriile. Oltenii au triumfat în primul duel la diferenţă de 14 lungimi, pentru ca bihorenii să se revanşeze în retur cu 16 puncte.

Înaintea jocului de sâmbătă, SCM Universitatea a oficializat totuşi şi un extra-transfer. Este vorba despre ucraineanul Vladislav Koreniuk, înalt de 2.10 metri, care se află acum la primul contact cu Liga Naţională.

Meciul SCM U Craiova – CSM CSU Oradea, de sâmbătă, cu începere de la ora 17, va fi transmis în direct de Digi Sport.