Baschetbaliştii de la CSM CSU Oradea şi-au luat revanşa după înfrângerea de lunea trecută, de acasă, cu BC SCM Timişoara. De această dată, echipa pregătită de antrenorul Cristian Achim a evoluat în deplasare, la Piteşti, pe terenul revelaţiei începutului de sezon, BCMU FC Argeş, pe care a reuşit s-o învingă însă la o diferenţă de opt puncte, cu scorul de 73-65, după ce au controlat disputa.

Orădenii au început bine şi şi-au adjudecat primele zece minute cu scorul de 23-15. De asemenea, şi în sfertul al doilea, bihorenii s-au aflat la timonă, au marcat 15 puncte şi au primit doar 14, astfel că în pauza mare aveau un avantaj de 9 puncte, scor 38-29.

Este de remarcat progresul făcut de echipa orădeană în apărare, care dacă de mai multe ori în acest sezon, la pauza mare avea în jur de 50 de puncte primite, de această dată au încasat însă sub 30.

În jumătatea secundă, "roş-albaştrii" au ştiut să-şi conserve avantajul, s-au aflat tot timpul la conducere, iar după ce sfertul III s-a încheiat la egalitate, scor 20-20, în ultima pauză, CSM CSU conducea cu 58-49.

Deşi au încercat să se apropie de adversar, piteştenii nu au reuşit prea multe nici în ultimele zece minute, au recuperat un singur punct, după ce şi-au adjudecat ultimul sfert cu 16-15, ceea ce le-a conferit orădenilor o victorie la 8 puncte diferenţă, cu scorul de 73-65. A fost, astfel, cel de-al cincilea succes din actuala ediţie de campionat pentru CSM CSU, care a totalizat acum 14 puncte, care a urcat pe locul VII.

În partida de la Piteşti s-a consemnat şi revenirea în jocul echipei orădene a lui Martin Zeno, accidentat mai mult timp în această toamnă. El a evoluat timp de 24 de minute şi a marcat 11 puncte. Principalii marcatori al "roş-albaştrilor" a fost însă Nemanja Milosevic şi Goran Gajovic, cu câte 16 puncte. Au mai marcat M. Pasalic, 9 puncte, P. Stamenkovic, 6 puncte, S. Ionescu, 5 puncte, A. Mandache şi A. Valeika, câte 4 puncte.

De la piteşteni, cel mai eficace a fost căpitanul P. Troupe, cu 15 puncte, în timp ce ex-orădeanul T. Nicoară şi-a trecut în cont 9 puncte, în cele 27 de minute jucate.

"O victorie foarte importantă pentru noi. Venim după nişte probleme în echipă, însă de această dată băieţii au demonstrat caracter. Chiar dacă s-au făcut greşeli, nivelul de combativitate al echipei a fost excepţional. Ca implicare şi dorinţă mă mulţumeşte prestaţia noastră. Ne-am apărat foarte bine, încasând doar 65 puncte. Am avut o primă repriză deosebită din punct de vedere defensiv şi mă bucur că am fost agresivi în sens pozitiv. Este ceva ce ne-a cam lipsit până acum în acest sezon. Desigur au fost greşeli în ambele faze ale jocului din partea noastră, dar la nivelul de implicare al întregii echipe sunt foarte mulţumit", a declarat Cristian Achim, antrenorul echipei orădene, după încheierea partidei.

În etapa viitoare, CSM CSU Oradea va evolua pe teren propriu, cu Timba Timişoara, sâmbătă, 23 decembrie, de la ora 19.