Baschetbaliștii de la CSM CSU Oradea vor susține un meci de pregătire în perioada de pauză competițională, pricinuită de jocurile de calificare la FIBA Basketball World Cup 2019 pentru echipele naționale.

Formația bihoreană va disputa un joc amical în compania echipei maghiare Naturtex SZTE- Szedeak Szeged, grupare care este angrenată în primul eșalon baschetbalistic din țara vecină. Meciul se va desfășura în Ungaria, la Szeged, săptămâna viitoare, joi, 23 noiembrie, de la ora locală 19:00.

De menționat că echipa din Szeged este antrenată de Andjelko Mandic, fostul jucător al CSM Oradea. După cum notează site-ului CSM-ului, „acesta a antrenat pe parcursul ultimilor ani în România (Craiova, Pitești și Iași), respectiv în Slovacia și Ungaria”. De asemenea, lotul de jucători ai formației maghiare cuprinde și baschetbaliști care au evoluat în trecut în Liga Națională a României. Este vorba despre fundașul Marko Boltic (Craiova), pivotul Nenad Sulovic (Dinamo), și de shooter-ul Andrija Ciric (Mureș).

În prezent, Szedeak Szeged se situează pe locul al V-lea în campionatul Ungariei, având un bilanț general de 4 victorii și 4 înfrângeri.

Până la jocul cu orădenii însă, formația antrenată de către Andjelko Mandic va juca sâmbătă un ultim meci de campionat înaintea întreruperii competiției maghiare. Advesar va fi penultima clasată, JP Auto Jaszbereny, echipă la care activează Uros Lucic, un alt fost jucător al CSM Oradea.

Echipa antrenată de Cristian Achim va disputa jocul de la Szeged fără jucătorii convocați la echipa națională. Este vorba despre Andrei Mandache, Bogdan Nicolescu și Sebastian Ionescu. De asemenea, Martin Zeno, care este accidentat, nu va putea juca.