Echipa LPS CSM 1 Oradea şi-a asigurat prezenţa la turneul final al Campionatului Naţional U16 la baschet masculin. Formaţia antrenată de către Zoran Vranes a repurtat un succes extrem de important în deplasare, pe terenul lui CSU Sibiu, în etapa a 7-a din faza semifinală.

Meciul, desfăşurat luni, a fost adjudecat de sportivii orădeni cu scorul de 73-53, iar acesta este cel de-al şaselea succes din cele opt partide disputate până în prezet în penultima fază a campionatului.

De menţionat că şi în tur, la Oradea, bihorenii s-au impus cu scorul de 81-63. De altfel, aceasta este cea de-a treia victorie din totalul de patru dueluri directe cu formaţia din Sibiu în actuala stagiune. Aceasta pentru că cele două echipe s-au confruntat şi în faza anterioară a întrecerii.

Iată situaţia actuală în clasamentul Grupei A din faza semifinală a CN U16 la baschet masculin:

1. CS Agronomia Bucureşti - 8/0 16 puncte

2. LPS CSM 1 Oradea - 6/2 - 14 puncte

3. CSŞ Sighetu Marmaţiei - 5/3 13 puncte

4. CSU Sibiu - 2/5 9 puncte

5. LPS Focşani - 1/7 9 puncte

6. CSM Steaua 2 Bucureşti - 1/6 8 puncte

La final, primele trei clasate se vor califica la turneul final. Având însă un avantaj de patru puncte faţă de cea de-a 4-a clasată, LPS CSM Oradea este virtual calificată între primele şase echipe ale ţării la generaţia 2002-2003.

În continuare, până la finalul fazei semifinale, tinerii baschetbalişti de la LPS CSM 1 Oradea vor evolua sâmbătă, 28 aprilie, de la ora 11:00, acasă cu CSM Steaua 2 Bucureşti (la Sala CE Partenie Cosma din Oradea)  şi pe 5 mai, în deplasare, cu CSŞ Sighetu Marmaţiei.