Aflată la prima participare la un Campionat Mondial de Scrimă pentru seniori, sportiva bihoreană Bianca Benea s-a clasat pe locul 83 în cadrul probei de spadă feminin individual de la competiţia care s-a desfăşurat la Budapesta.

Legitimată la CSM Oradea, Bianca Benea a trecut de faza grupelor şi a avansat pe tabloul de 128 a acestei probe. Aici orădeanca s-a duelat cu o altă româncă, Amalia Tătăran. Din păcate, Benea a fost învinsă cu 15-6, ratând calificarea pe tabloul de 64. Astfel, Bianca s-a clasat în final pe locul 83, din totalul de 188 de sportive participante.

De menţionat că cea mai bună clasare pentru România în proba individuală de spadă feminin a obţinut-o Ana Maria Popescu, care s-a situat pe locul 9. 

În cadrul probei pe echipe, orădeanca le-a avut coechipiere la reprezentativa României pe Ana Maria Popescu, Maria Udrea şi Amalia Tătăran. Aici clasarea a fost mai bună, echipa ţării noastre încheind competiţia pe locul 10.

Pe tabloul de 16, tricolorele au cedat în faţa Coreeei de Sud, scor 42-45. Au evoluat apoi pentru locurile 9-16, unde au întâlnit echipa gazdă, Ungaria, pe care au întrecut-o cu scorul de 45-37. Drept urmare, româncele şi-au câştigat dreptul de a lupta pentru locurile 9-12, în compania Germaniei, formaţie pe care au întrecut-o, de asemenea, cu scorul de 45-30.

În fine, în meciul pentru locurile 9-10, Benea şi compania au cedat în faţa Franţei, cu scorul de 32-45.