Județul Bihor o pierde pe cea mai bună sportivă a sa din ultimii ani. Astfel, judoka Larisa Florian va concura din partea a doua a acestui an pentru culorile unei alte țări, fără să mai reprezinte nici măcar România. Este vorba despre Emiratele Arabe Unite.

Această situație a apărut după ce în primăvară i-a expirat Larisei contractul cu clubul orădean CSM. Astfel,  rămasă fără angajament, cea care a dominat sportul bihorean în ultimii ani și-a căutat un nou contract în afara țării.

Deși s-a ferit să facă alte declarații, Larisa Florian a confirmat pentru BIHOREANUL că va reprezenta Emiratele Arabe Unite.

Cea mai bună sportivă a județului se află în această perioadă la un stagiu de pregătire în Spania, alături de antrenorul ei, Aurelian Fleisz, și de sportivul Vlad Luncan, tot orădean, dar care în prezent reprezintă clubul CS Universitatea Arad. De altfel, și acesta din urmă se află în negocieri cu federația din Emiratele Arabe, pentru a reprezenta această țară.

Chiar dacă cei în cauză se feresc să ofere, cel puțin deocamdată, detalii presei, un lucru este cert că sportul bihorean o pierde pe principala performeră a sa, Larisa Florian fiind desemnată de șase ori în ultimii ani, cea mai bună sportivă a județului. Aceste distincții i-au fost oferite în anii 2011, 2013, 2014, 2015, 2016 și 2017.