La câteva ore după ce a anunţat despărţirea de jucătorul bosniac Muhamed Pasalic, conducerea echipei CSM CSU Oradea, campioana en-titre a României la baschet masculin, a anunţat că l-a transferat pe jucătorul american Aaron Broussard.

Născut în data de 14 aprilie 1990, Aaron măsoară 1.95 metri şi evoluează pe poziţiile 2-3 şi se află la primul contact cu baschetul românesc. 

"Jucător de perimetru, Broussard este un baschetbalist de ambele faze. El poate să contribuie atât în atac, cât şi în apărare. De asemenea, are capacitatea de a acoperi mai multe poziţii, îndemânarea la minge ajutându-l să ajute chiar şi la poziţia 1 dacă este nevoie. Palmaresul său cuprinde câte un titlu de campion al Islandei (2013) şi Poloniei (2019)", după cum anunţă clubul orădean, pe site-ul oficial.

După ce a urmat cursurile liceului Federal Way High School, din Seattle, statul Washington, Broussard a jucat în perioada 2008 - 2012 în NCAA pentru, universitatea Seattle, unde a acumulat 109 meciuri, dintre care 89 ca titular.

După încheierea studiilor universitare, Aaron şi-a început cariera profesionistă, primul său angajament fiind în Islanda, la Grindavik, formaţie unde a avut 22 de meciuri.

În sezonul 2013-2014, Broussard a activat la Avignon, în cea de-a treia ligă a Franţei. Aici a jucat 33 meciuri cu medii de 18.6 puncte, 5.4 recuperări şi 2.8 pase decisive pentru 17.6 la eficienţă.

Ulterior, el a evoluat pentru Fos Provence, în cea de-a doua ligă franceză, unde a bifat 34 de prezenţe, pentru ca în vara anului 2017 să ajungă la MKS Dabrowa Gornicza, în Polonia. Aici a jucat 30 meciuri.

În fine, în sezonul precedent, Broussard a activat la Nizhny Novgorod, unde a bifat însă o singură prezenţă, dar apoi a fost legitimat de Anwil Wlocklawek, alături de care a jucat 24 meciuri în campionatul Poloniei şi a avut medii de 9.3 puncte. 

De asemenea, în sezonul precedent a avut şase apariţii în preliminariile Basketball Champions League pentru Nizhny Novgorod, cu medii de 5.5 puncte.