Conducerea echipei campioane la baschet, CSM CSU Oradea, a anunţat joi un nou transfer. Este vorba despre americanul Marc Antonio Carter, care evoluează la poziţiile 2-3 şi se află la primul angajament în baschetul românesc.

Originar din Mechanicsville, Maryland şi înalt de 1.92 metri, Carter a jucat în NCAA pentru UNC Wilmington Seahawks, absolvind în anul 2008. "Tot atunci şi-a început activitatea în baschetul profesionist, semnând primul angajament în Germania. Noul jucător al CSM-ului are o experienţă de zece sezoane în baschetul european", după cum îl prezintă echipa orădeană, pe site-ul oficial.

Mai exact, de-a lungul carierei sale, Marc Antonio a jucat pentru Düsseldorf Giants (Germania), AEL Limassol (Cipru), Phoenix Hagen (Germania), Rethymno, Panionios, PAOK Salonic, AEK Atena (toate Grecia), Stal Ostrów Wielkopolski (Polonia) şi Lietuvos rytas Vilnius (Lituania), iar cel mai recent, el a făcut parte din lotul echipei argentiniene Quimsa.

Interesant este însă că pe parcursul îndelungatei sale cariere profesioniste, Carter a înregistrat patru sezoane în EuroCup (a 2-a competiţie continentală după Euroligă). Are 44 partide jucate în această întrecere cu medii de 10 puncte, 3.2 recuperări, 2.1 pase decisive şi 1.1 intercepţii pe partidă. De asemenea, el a fost desemnat MVP al etapei a 8-a în EuroCup, în ediţia 2013-2014.

"Jucător de ambele faze, Carter va aduce un plus de concurenţă la perimetru. El poate să contribuie atât în atac, cât şi în apărare, având experienţa şi calităţile baschetbalistice şi fizice necesare pentru a putea juca alături de oricare dintre actualii jucători ai CSM-ului. Staff-ul tehnic al CSM CSU Oradea mizează pe experienţa lui Carter, dar şi pe înclinaţia acestuia de a se pune în slujba echipei. El se poate apăra atât individual, cât şi colectiv, iar în faza ofensivă este preocupat să găsească soluţiile optime pentru echipă, astfel încât aceasta să aibă cea mai bună opţiune de a arunca la coş necontestat. Carter a fost coleg în trecut cu celălalt nou venit la Oradea, Nikola Markovic", mai anunţă conducerea clubului bihorean.